Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon Fiyatı Bir Haftada İki Kattan Fazla Yükseldi

Polygon (MATIC) fiyatı, bir haftada iki kattan fazla yükseldi ve ATH gördü. Hafta içerisinde MATIC fiyatını etkileyebilecek gelişmeler yaşandı.

Polygon (MATIC), CoinGecko’ya göre 28 Nisan’da 0,873 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. MATIC’in piyasa değeri bu hafta 5 milyar doları gördü.

Polygon (MATIC) gelişmeleri

  • 100 milyon dolarlık fon: Polygon, merkeziyetsiz finansı kullanıcılar için daha erişilebilir kılmak adına 100 milyon dolarlık #DeFiforAll adında bir fon başlattı. Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal, Ethereum’daki en iyi DeFi protokollerini desteklemek, bu protokollerin Polygon ile ölçeklenmeleri ve büyümeleri için yardım etmek istediklerini söyledi.
  • Hindistan için Covid-19 kampanyası: Sandeep Nailwal, Hindistan’da Covid-19 ile mücadele için bir kampanya oluşturdu ve kripto para camiasından destek istedi. Vitalik Buterin, Justin Sun gibi isimler kampanyaya destek verdi. Buterin 100 Ether, Justin Sun 2 milyon TRX bağışladı.
  • Polygon kurucu ortağından açıklamalar: Coindesk’e konuşan Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal, yılın ilerleyen zamanlarında Optimistic rollups, Zk-Rollups gibi teknolojilerin Polygon’da kullanılmaya başlanabileceğini belirtti. Nailwal, beklenen birden fazla mainnet olduğunu da söyledi. 
  • PoolTogether haberi: Kayıpsız ödül havuzu hizmeti veren PoolTogether, Polygon ve Aave ile entegrasyon sağladı ve ilk Aave destekli kayıpsız ödül havuzu Polygon ağında hizmete sunuldu. Lansmanı kutlamak için ise 100.000 dolarlık MATIC token dağıtılacak.
  • 10 günde 1 milyar dolar likidite: Aave ile 31 Mart’ta ortaklık kuran Polygon, Aave’ye 10 gün içinde 1 milyar dolar değerinde likidite ve 7.000’in üzerinde kullanıcı sağladı. Polygon kurucu ortağı Mihalio Bjelic, gelişmeye nazaran “Polygon ve tüm Ethereum ekosistemi için büyük bir gün.” yorumunu yaptı. 
  • Entegrasyonlar: Polygon; flash loan hizmeti için Equalizer, NFT hizmetleri için NFT Bank ile entegrasyon sağladı. Aynı zamanda Mochi.Market, NFT platformunu Polygon ağına getirdi ve WOWswap, kaldıraç hizmetini Polygon ağına açtı.

MATIC fiyatı aylık bazda yüzde 112, haftalık bazda yüzde 125 oranında değer kazandı. Kripto paranın 24 saatlik ticaret hacmi 3.4 milyar dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!