Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon Tabanlı Web3 Oyununda Rug Pull: Yüzde 99 Düşüş

Polygon (MATIC) tabanlı Web3 oyunu olan Drogama’nın bütün hesaplarının kapatıldığı ve oyuna ait cüzdanlardan yüklü miktarda para çıkışları olduğu tespit edildi.

Polygon ağı üzerinde kurulmuş Yürü ve Kazan (Walk to Earn) oyunu olan Drogama‘nın yerel kripto para birimi DMA bir gün içerisinde %99 düşüş yaşadı. Web sitesi ve sosyal medya hesapları kapanan oyunun milyonlarca dolarlık vurguna karıştığı iddia ediliyor.

Kullanıcıların günlük yürüme görevlerini yerine getirerek MATIC kazandığı ve bu sermaye ile oyun içi NFT‘ler alıp sattığı Polygon tabanlı oyun uygulaması bir gün içerisinde piyasadan silindi. Bu dolandırıcılık olayı, ardında binlerce mağdur kullanıcı bıraktı. Oyun içi ödemelerde kullanılan yerel token olan Dragoma (DMA) 1 dolar seviyesinden 0,0018 dolar seviyesine saatler içinde geriledi. Sosyal medya üzerinden oyun uygulamasına erişim sağlayamadığını belirten kullanıcılar, oyuna ait bütün hesapların kapandığını ve içerideki varlıkların bir çok farklı hesaba aktarılarak sistemin tamamen devre dışı kaldığını fark ettiler.

Daha önce bir çok örneği bulunan bu “rug pull” tarzı dolandırıcılığın toplamda kaç milyon dolarlık zarara yol açtığı henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerce MEXC borsasında listelenen DMA token’ın bir çok kullanıcı tarafından hacimli şekilde alınıp satıldığı gerçeği, dolandırıcılığın boyutları hakkında endişelere yol açıyor. Tüm hesapların silinmesi ve oyun cüzdanlarındaki bakiyelere erişimin iptal edilmesinin ardından MEXC borsasının da DMA token’ı hızlı bir şekilde ticaretten kaldırdığı biliniyor.

Drogama mağdurları Telegram üzerinde oluşturdukları grup ile bir araya geldiler ve önümüzdeki süreçte varlıklarını geri almanın yollarını arıyorlar. Merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) üzerinde çalışan bu tür oyunların hiçbir denetime tabi tutulmaması adete bir “vahşi batı” ortamı yaratıyor ve kolay para kazanmaya çalışan yatırımcıların korkulu rüyasına dönüşüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!