Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin’den DeFi Atağı: Yeni Projeler İçin Milyon Dolarlık Adım Atıldı!

Aptos (APT) Vakfı, Thala Labs ile iş birliğine giderek Aptos blockchain’i üzerinde DeFi protokollerinin oluşturulması ve teşvik edilmesi için 1 milyon dolarlık fon başlattı.

Aptos zayıf olduğu DeFi konusunda Thala Labs ile 1 milyon dolarlık fon oluşturmak amacıyla güçlerini birleştirdi. Fon aracılığıyla Aptos blockchain’i üzerinde merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin oluşturulması ve yeni fırsatların teşvik edilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Thala Labs, Aptos blockchain’i üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) geliştiren bir DeFi şirketidir.

Yapılan açıklama göre söz konusu 1 milyon dolarlık fon, protokoller başlatılıp geliştirildikçe 5 milyon dolara kadar yükselecek. Thala Foundry nitelendirilen olarak iki kurum, Aptos katman-1’in (L1) kullanım alanlarını artırmak için teşvik sunmayı amaçlıyor. Fonun ayrıca Aptos üzerinde beşten fazla yeni DeFi protokolünün başlatılmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Thala Labs tarafından yapılan açıklamada, proje başında 250 bin dolara kadar destek verilerek çeşitli büyüklükte olan protokollerin pazara açılmasının sağlanacağı belirtildi. Thala Labs ayrıca başlangıçta sıfırdan inşa etmeyi düşünen projelere yatırım yapmayı planlasalar da daha gelişmiş şirketler için de imkan sağlayacaklarını belirtti.

Aptos Vakfı, bu yıl şimdiye kadar Aptos blockchain’i kullanan projelerin geliştirilmesi için 20 milyon dolardan fazla hibe ayırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!