Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Meme Coin Platformu Elon Musk’ın Hedefinde: Kısıtlama Geldi!

Popüler meme coin platformunun X hesabı beklenmedik bir kısıtlamayla karşılaştı.

Memecoin başlatma hizmeti sağlayan MakeNowMeme’in sosyal medya platformu X’deki hesabı kısa süreliğine askıya alındıktan sonra yeniden çevrimiçi oldu. Hesap, kullanıcıların sadece bir tweet atarak Solana tabanlı memecoinler başlatmasına olanak tanıyordu. X platformu, hesap sayfasında kuralları ihlal eden hesapların askıya alındığını belirtti.

MakeNowMeme’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “@makenowmeme X hesabı askıya alındı ve geri getirilmesi için çalışıyoruz. Şimdilik coin üretimi duraklatılacak” denildi. Ayrıca, yeni bir çözümle ilgili güncellemelerin web sayfasında paylaşılacağı ifade edildi.

MakeNowMeme, kullanıcıların belirli bir formatta tweet atarak kendi meme coinlerini başlatmalarına olanak tanıyordu. Bu format, dolar işareti ve simge adının ardından token ismi ve açıklamasını, isteğe bağlı olarak bir resim veya video içeriyordu. Kullanıcıların meme coin başlatmak için askıya alınan X hesabını etiketlemeleri gerekiyordu.

Önceki ve oldukça başarılı memecoin platformu Pump.fun gibi, yeterli sayıda kullanıcı yeni bir MakeNowMeme tokeni satın aldığında, likiditesi Raydium adlı merkeziyetsiz borsaya ekleniyor ve ardından yakılıyordu.

Nansen adlı zincir üstü analiz platformunun CEO’su Alex Svanevik, geçtiğimiz hafta MakeNowMeme kullanarak yeni bir token başlatımıştı. Svanevik, X üzerinde bu teknolojiyi bir arkadaşının geliştirdiğini test ettiğini belirterek takipçilerine kendi tokenine “ape” yapmamaları (hızla ve düşüncesizce yatırım yapmamaları) çağrısında bulunmuştu.

Nansen CEO’sunun IQ adlı meme coin’i, 31 Temmuz itibarıyla 9 milyon doları aşan piyasa değerine ulaştı. Ancak tokenin piyasa değeri hızla düşerek şu anda yaklaşık 300.000 dolar seviyesine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!