Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Presto: İran-İsrail Gerilimi Bitcoin-Altın Farkını Ortaya Koydu, Kafa Karıştırıcı!

İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim, Bitcoin ile altın arasında gerçekleşen fiyat farklılıklarını ortaya koydu. 

Presto Research analistleri, “Tarihsel olarak ekim ayı, Bitcoin için güçlü bir ay oldu ve son 11 yılda sadece iki kez kayıp yaşandı” dedi. Analistler, altının son 24 saat içindeki performansını, altın ile BTC arasındaki olgunluk seviyelerindeki farklılıkları gösteren bir ölçüt olarak değerlendirdi.

Presto Research ekibi, “İran’ın saldırısı sonrasında BTC’deki fiyat hareketi (BTC -%4, altın +%0,8), özellikle BlackRock’ın BTC’yi altına benzer şekilde riskten korunma varlığı olarak lanse ettiği düşünüldüğünde, kafa karıştırıcı” dedi.

Analistler, “Gerçek şu ki, bu ikilinin kısa vadeli fiyat hareketlerindeki fark, onların olgunluk aşamalarını yansıtıyor” diye ekledi.

Presto, “Altın, 5.000 yıllık bir değer saklama geçmişine sahip çok daha olgun bir varlık. Bu yüzden artık ek ağ etkileri için fazla yer yok. Diğer yandan BTC, altını iyi bir değer saklama aracı yapan özellikleri (pek çok durumda daha iyi) paylaşmakla birlikte, sadece 15 yıllık bir geçmişe sahip. Bu da BTC’nin henüz erken aşamalarda olduğunu gösteriyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!