Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prof. Emin Gün Sirer: ”Tron Bir İşletim Sistemi Değildir”

Ülkemizin kripto para ve blockchain dünyasında tanınan isimlerinden birisi olan Cornell Üniversitesi Profesörü Emin Gün Sirer, basın saati itibariyle piyasa hacmine göre dokuzuncu sırada yer alan kripto para birimi Tron hakkında önemli açıklamalarda ve eleştirilerde bulundu.

Söz konusu açıklamalar daha sonra Tron’un rakip blockchain ağı olarak bilinen Ethereum’un önde gelen ismi Vitalik Buterin’in de dikkatini çekti ve Buterin de konu hakkında eleştirilerini aktardı. Özellikle eşler arası sistemler konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen Sirer, bloXroute Labs’ın da kurucu ortaklarından birisi.

Tron’un ”Tron, dünyadaki en büyük blockchain tabanlı işletim sistemlerinden birisidir” yazısına cevap olarak eleştirisini sunan Sirer, konu hakkında şunları ifade etti:

”İşletim sistemlerini bilirim.

İşletim sistemleri kurdum.

Tron bir işletim sistemi değil.”

Daha sonra ”blockchain işletim sistemi etiketine sahip her şey utanç verici bir karmaşadır” ifadesini kullanan Sirer’, Vitalik Buterin’den destek geldi ve Buterin daha önceki tarihlerde Justin Sun tarafından yapılan eleştiriye verdiği cevabı paylaşarak Justin Sun’a eleştiride bulundu.

Bütün bu eleştirilere ve piyasadaki hareketliliğe rağmen, Tron geçtiğimiz Kasım ayından bu yana geçen sürede iki kat yükseliş yaşadı ve basın saatine göre %5.84’lük bir artışa sahne oluyor. Tron’un en büyük rakiplerinden birisi olan Ethereum ise, 27 Şubat tarihine ertelenen hard fork’u beklemeye başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment