Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Profesör: Rusya Doları Bırakıp Bitcoin’e Geçiş Yapacak

Rusya‘da Kremlin’e yakınlığıyla bilinen bir profesör, Rusya’nın yakın gelecekte Bitcoin’e yatırım yapmaya başlayacağını söylüyor. Bu profesörün açıklamalarına göre Rusya’daki yetkililer, ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınabilmek için kripto paraya geçiş yapacaklar.

“Dijital Altına” Geçiş?

Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Rus Akademisi’nde görev alan Vladislav Ginko, Rusya’nın kripto para kullanımıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Ginko’nun yaptığı açıklamalara göre Rusya, oldukça kısa bir süre içerisinde Bitcoin kullanmaya başlayacak.

Hükümete yakınlığıyla tanınan Ginko, Rusya’daki kripto paraya geçiş sürecinin “birkaç hafta” içerisinde başlayacağını söylüyor. Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Ginko şu açıklamayı yaptı:

“ABD yaptırımlarından kaçınmanın tek yolu Bitcoin kullanmak. Rusya’daki seçkin kesim, ABD yaptırımları yüzünden ABD Doları’nı bırakıp Bitcoin’e yatırım yapıyor. Rusya Merkez Bankası’nın rezervinde 466 milyar dolar buluyor ve başka bir seçenek kalmaması durumunda bu para çeşitlendirilmeye başlayacak.”

Dolar Bağımlılığı

ABD yaptırımlarından kaçınmaya çalışan tek ülke Rusya değil. Öyle ki Çin, İran ve Venezuela gibi ülkeler de Rusya’ya bu konuda eşlik ediyorlar.

Rusya-ABD arasındaki gerginliğin spekülasyondan ibaret olmadığı da biliniyor. Vladimir Putin, Kasım 2018’de bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Putin’in bu açıklamalarına göre eğer ABD, yaptırımların şiddetini arttırmaya karar verirse Rusya’nın ABD Doları’nı kullanmayı bırakmaktan başka seçeneği kalmayacak. Putin’in açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bizim dolardan uzaklaşmak gibi bir niyetimiz yok. Ama dolar bizden uzaklaşıyor. Bu (yaptırım) kararlarını verenler kendi ayağına sıkmanın da ötesinde, kendi gövdelerine sıkıyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment