Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC’den Mali Sorun Yaşayan Kripto Para Şirketlerine Tavsiyeler

Alanının önde gelen şirketlerinden olan PwC, kripto para sektöründe çeşitli zorluklarla mücadele eden şirketler için yeni bir rapor hazırladı. PwC bu yazısında kripto para şirketlerine sektördeki zorlukları nasıl aşabileceklerine dair tavsiyeler veriyor.

PwC bu yazısında öncelikle bir şirketin mali durumunu ölçmek için kullanılan iki şeyin nakit akışı ve bilanço değerlendirmesi olduğunu belirtiyor. PwC’ye göre özellikle kripto para ile ödeme alan şirketler bu konuda sorun yaşayabiliyorlar çünkü kripto paraların fiyatları sürekli olarak dalgalanıyor.

PwC ayrıca kripto para ile ödeme alan şirketlerin yasal açılardan da sorunlar yaşadıklarını vurguluyor ve şöyle ekliyor:

“Kripto paraların muhasebede nasıl işleneceklerinin henüz belli olmaması, kripto paraların değerinin tam olarak nasıl belirleneceğinin bilinmemesi gibi şeyler, kripto para şirketlerinin mali durumunu değerlendirirken zorluk çıkarabiliyorlar.”

PwC’nin raporuna göre mali açıdan zorluk yaşayan şirketler, bir süre sonra şirket yönetiminde sorun yaşayabiliyor ve genel olarak para akışını kontrol ederken zorlanabiliyorlar.

Bu şirketler, para akışını yönetebilmek için bağımsız denetçilerle anlaşabiliyorlar ve bu kişiler şirket yöneticilerinin davranışlarını değerlendirerek atılabilecek yanlış adımları önleyebiliyorlar.

Mali sorunlar yüzünden küçülmeye giden veya belli başlı müşterilerine ödeme yapamayan şirketler, özellikle uluslararası ölçekte faaliyet gösteriyorlarsa daha fazla sorunla karşılaşabiliyorlar. Çünkü bu şirketlerin tam olarak hangi ülkenin yasalarına bağlı olacakları belli olmuyor.

PwC, pek çok kripto para şirketinin birden fazla ülkede faaliyet gösterdiğini, olası bir yasal durumunda şirketin merkezinin bulunduğu ülkenin yasalarının baz alınması gerektiğini belirtiyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment