Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital: Bitcoin İçin Endişeye Gerek Yok, ABD Fiyatı Yukarı Taşıyacak!

QCP Capital, Orta Doğu gerginliklerine paralel olarak gelen Bitcoin düşüşünün geçici olduğunu ve ABD borsalarındaki toparlanmanın kripto piyasalarını olumlu etkileyeceğini öngörüyor.

Kripto para piyasa araştırmacısı QCP Capital’ın 3 Ekim tarihli Telegram’dan paylaşılan analizine göre Orta Doğu’daki gerginlikler piyasalarda belirsizliğe neden olurken kripto varlıklar da olumsuz etkileniyor.

QCP, Bitcoin’in 59.972 dolara Ethereum’un da 2.400 doların altına düştüğü bir satış dalgasıyla karşı karşıya kaldığını belirtirken fiyatın kısa vadeli bir düşüş görünüme işaret ettiğini söyledi. Ancak QCP, bu zayıflığın geçici olduğunu öngörüyor. Kripto paraların, ABD borsaları ile güçlü bir korelasyon içinde olduğunu vurgulayan QCP, ABD hisselerindeki toparlanmanın kripto piyasalarını da olumlu etkileyeceğini düşünüyor:

Kripto ve ABD hisse senetleri arasındaki güçlü korelasyon göz önüne alındığında, bu zayıflığın geçici olduğuna inanıyoruz.

Öte yandan şirket, ADP istihdam verisinin beklentileri aşmasıyla birlikte yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin daha da önem kazandığını söyledi. Ayrıca faiz indirimleri ile işgücü verilerinin olumlu ilerlemesinin risk varlıklarına yönelik ilgiyi artırabileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!