Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital Bitcoin Rallisi Sürecek Dedi: Düşüş Beklediği Seviyeyi Açıkladı!

Kripto para ticaret firması QCP Capital, hızla yükselen Bitcoin’e (BTC) yönelik detaylı bir inceleme paylaştı.

Yaklaşık 2 hafta önce Bitcoin’in mart sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını (ATH) tahmin eden QCP Capital cephesi, yeni bir analiz paylaştı.

QCP Capital, 69 bin dolarlık zirve noktasına tahmin edilenden daha erken ulaşabilme ihtimalini masaya yatırırken fonlama oranlarının şimdilik en büyük engel olduğunu belirtti. Sürdürülemez şekilde artan fonlama oranlarının 50 bin dolar seviyesine ani bir geri çekilme ile sonuçlanabileceğine yer verildi:

Fiyattaki hızlı sıçrama, sohrt (kısa) poziyon likidasyonlarını ve spekülatif bir alım çılgınlığını tetikleyerek yerel borsalarda fonlama oranlarının hızla yükselmesine ve hatta daha uzun vadeli işlemlerin spot üzerinde +%16’ya kadar işlem görmesine neden oldu. Bir yandan, spekülatif coşku sürdürülemez fonlama oranları tarafından sınırlandırılabilir ve yakın vadede bazı kaldıraç çıkışları ve belki de 50 bin seviyesine geri çekilme görebiliriz.

Öte yandan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ihraç eden dev şirketlerin yaptığı alımların ve nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasının (halving) yükseliş trendini güçlü tuttuğunu belirten analistler, en mantıklı hareketin “çekirdekbir Bitcoin longunu taşımak olacağını savundu.

Vadeli işlem almak istemeyen yatırımcıların balina hareketlerini takip ederek lokal diplerde gerçekleşen akümülasyona dahil olmasını öneren analistler, bu şekilde Bitcoin biriktirmenin de karlı olacağını öngördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!