Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital Bitcoin’de Halving Etkisi İçin Tarih Açıkladı: Boğa İçin Daha Var!

Kripto para ticaret firması QCP Capital, Bitcoin yarılanmasının piyasa üzerindeki etkisinin 2-3 ay içerisinde görülebileceğini söyledi.

Bitcoin 19 Nisan günü dördüncü yarılanmasına tanıklık etti. Konu hakkında bir rapor hazırlayan QCP Capital cephesi ise yarılanmanın etkilerinin 2-3 ay içerisinde görülebileceğini kaydetti.

Tarihsel verilerden yararlanan analistler, aynı modelin bir kez daha tekrarlanması durumunda ciddi bir yükselişin kapıda olduğunu belirterek long pozisyon açmak isteyenlerin halen daha vaktinin olduğunu vurguladılar:

Önceki üç yarılanma, spot fiyatın gerçek yarılanma gününden yalnızca 50-100 gün sonra katlanarak yükseldiğini gördü. Bu model bu kez tekrarlanırsa, Bitcoin boğalarının daha büyük bir uzun (long) pozisyon oluşturmak için hala haftaları var.

Öte yandan altcoinler ve meme coinler özelindeki negatif fonlama oranlarını işaret eden analistler, kısa vadede önemli bir “short squeeze” dalgasının görülebileceğini ifade etti. Bu yoruma göre altcoin ve meme coin projeleri önümüzdeki günlerde sırf sohrt (kısa) pozisyonları patlatmak için ciddi yükselişler yaşayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!