Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital FED Kararı Öncesi Bitcoin’i Yorumladı: İşte Olası Senaryolar!

Finansal araştırma ve yatırım şirketi QCP Catpital, kripto para piyasasının güncel durumunu değerlendirdi.

QCP Capital 18 Eylül tarihli raporunda, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararının kripto para piyasası üzerindeki olası etkisine yer verdi.

Analistler piyasa katılımcılarının, Fed Fon Vadeli İşlemleri fiyatlandırmasına göre %33 oranında 25 baz puanlık ve %66 oranında 50 baz puanlık bir kesinti olasılığını fiyatladığını aktardı.

QCP, 50 baz puanlık bir indirim dışında yaşanabilecek her şeyin ciddi volatilite getirebileceğini kaydetti. Bununla birlikte Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan 114 ekonomistin sadece 9 tanesinin 50 baz puanlık indirim beklentisi, endişeleri artırdı.

Analistler, indirim miktarı ne olursa olsun bu zorlu günlerin ardından Bitcoin fiyatının daha yukarı seviyelere çıkacağını söyledi:

114 ekonomistin 104’ünün bu sonucu tahmin etmesiyle 25 baz puanlık bir kesintinin daha olası olduğunu düşünüyor. 114 ekonomistin yalnızca 9’u 50 baz puanlık bir kesinti bekliyor. Bu ayrışma 2026’ya kadar uzanıyor.

FOMC sırasında ve sonrasında piyasa hareketlerinin yönü ve büyüklüğü, çok sayıda belirsizlik katmanı nedeniyle belirsizliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!