Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital’e Göre Bu Olursa Ethereum ETF’leri Onaylanır: Tarihlere Dikkat!

Kripto para analiz ve ticaret şirketi QCP Capital, kripto para sektörüne yönelik güncel analizlerini paylaştı.

QCP Capital 24 Ocak Çarşamba tarihli Telegram paylaşımında, kripto para piyasasındaki fiyat hareketlerine yön verebilecek gelişmelere değindi.

Öncelikli olarak spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına odaklanan şirket, ABD’den 2024 yılı içerisinde gelebilecek onayın bariz sinyallerine odaklandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), tıpkı spot Bitcoin ETF sürecinde yaptığı gibi Ethereum ETF başvurularını belirli bir tarih aralığına erteleyerek kümeleme yaratırsa bunun onay için güzel bir sinyal olabileceğine yer verildi.

SEC’nin bu gibi başvuruları toplu bir şekilde onaylamaya dikkat ettiğini ve spot Ethereum ETF başvuruları özelinde düşünüldüğünde mayıs ayına yönelik sistematik bir ertelemenin onaya yönelik planlı bir hamle olacağı vurgulandı.

Aksi halde, özellikle BlackRock ve Fidelity’nin başvurularının haziran sonuna nihai karar için ertelenmesi durumunda onay için umutlarının azalacağı ifade edildi. Halihazırda VanEck ve Ark21’in spot Ethereum ETF başvurularının son karar tarihi mayıs ayını işaret ediyor ve toplu bir onayın gelebilmesi için diğer başvurularında mayısa ertelenmesi gerekecek.

Çin ve ABD’nin hamleleri kripto paralarda yükseliş getirebilir

QCP Capital raporun devamında, Çin’in son finansal hamlesinin kripto para sektörü için olumlu bir etki yaratabileceğine yer verdi. Bu konudaki açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

Çin Halk Bankası (PBoC) bugün Rezerv Gereksinim Oranında (RRR) 50bps’lik sürpriz bir kesinti açıkladı. Çin Hükümeti ayrıca dün Çin hisse senedi piyasalarını desteklemek için 278 milyar dolarlık bir paket önerdi. Çin hisse senetleri dip seviyelerden +%7-8 daha yüksek ve bu durum bugün kripto da dahil olmak üzere risk varlıkları için bir miktar destek sağlamış olabilir.

Son olarak ABD’nin ekonomik politikalarının da kripto para üzerinde etkili olacağını hatırlatan QCP Capital, ABD Hazinesi’nin Kasım 2023’ün oyun kitabına sadık kalmasını ve daha fazla kısa vadeli borç ihraç etmesini beklediğini vurguladı.

ABD’nin beklendiği gibi kısa vadeli borçlar ihraç etmesi durumunda kripto paralar dahil tüm riskli varlıklarda yukarı yönlü bir hareket görülebileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!