Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Raporu: Bitcoin Özelindeki İlgi Alımlarla Güçleniyor, Kritik Tarih Geldi!

Finansal araştırma ve yatırım şirketi QCP Catpital, kripto para piyasasının güncel durumunu değerlendirdi.

QCP Capital, 10 Eylül tarihli raporunda kripto para piyasasını bu hafta bekleye gelişmelere yer verdi. Analistler, Donald Trump ve Kamala Harris tartışmasının olası etkilerine değinirken her ikisinin de beklenmedik bir etki yaratabileceği vurgulandı:

Piyasa, Kamala’nın ilk tartışmasındaki politika ipuçlarını yakından izleyecek, özellikle de Trump’ın kurum vergilerini düşürme ve tarifeleri artırma konusundaki daha net duruşunun aksine, ikisi de enflasyonist olarak görülüyor. Bitcoin, kriptoya olan açık desteği nedeniyle genellikle “Trump ticareti” olarak görülse de, kampanyası sırasında kriptoyu olumlu bir şekilde gündeme getirirse gerçek sürprizin Harris’ten gelebileceğine inanıyoruz.

Bitcoin opsiyonlarında hareketlilik

Politik etkinin haricinde Bitcoin opsiyonlarında da ilgi artışı görüldü. 11 Eylül tarihli opsiyonlarda yoğun alımlar yaşanırken 56.800 ve 57.500 kritik iki fiyat olarak rol oynadı:

Masada 11 Eylül opsiyonlarında yoğun alımlar görüldü ve 57.500 ​​binlik vadede 400 sözleşme vardı. Opsiyon piyasası, tartışma sonrası yarınki sona erme tarihine kadar mevcut 56.800 binlik noktadan %3,3’ten fazla bir hareket olduğunu ima ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!