Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Qtum, Mainnet’i Geliştirmek İçin Çalışmaya Devam Ediyor: Önemli Bir Adım Daha Atıldı

Blockchain platformu Qtum, yaptığı açıklamada Bitcoin atomic swap’lerinin kendi ağlarının alt yapısına eklendiğini duyurdu.

Herhangi bir merkezi borsa yapısı ya da diğer üçüncü partiler olmaksızın, bir kripto paranın bir diğeri cinsinden dönüşümüne olanak sağlayan atomic swap kavramı, kripto para şirketleri için son derece önemli bir teknik gereklilik olarak dikkat çekiyor.

Qtum-BTC arasında gerçekleşecek olan bu yeni atomic swap’lerin Decred ismi verilen açık kaynak kodlu kripto para üzerinde fonksiyon göreceği ifade edildi.

Ayı piyasasının etkilerini derinden hisseden kripto paralardan sadece birisi olan Qtum, buna karşın kendi mainnetine sahip olması ve merkeziyetsiz yapısı ile, kripto para analistleri ve uzmanları tarafından ciddi manada değer gören bir proje olarak dikkat çekiyor.

Qtum, temel teknik özelliklerine ek olarak akıllı kontrat ve merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapması ile, kripto para piyasalarının lider projelerinden ve ağlarından birisi olan Ethereum ile sıkça karşılaştırılıyor. Öyle ki Qtum, bazı otoriteler tarafından, diğer birkaç proje ile birlikte, Ethereum’un tahtını sallayabilecek kapasitede görülüyor.

Araştırma ve geliştirme konusunda da ciddi bir vizyona sahip olan kurum, son olarak akıllı kontrat programlama dili araştırmalarında kullanılması için Amerika’da bir üniversiteye 400 bin dolarlık bağış yapmıştı ve bu haber, kripto para çevrelerinde ciddi takdir toplamıştı.

Yazının kaleme alındığı dakikalarda ise, yüzde 2,5’luk bir artış yaşayan Qtum, 2.39 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment