Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Quadriga’nın Merhum CEO’su Gerald Cotten’in Mezarı Açılabilir

Kripto para borsalarından Quadriga’nın CEO’su Gerald Cotten bundan bir süre önce vefat etmişti. Cotten vefat ettikten sonra kimse borsanın soğuk cüzdanlarına erişememiş, toplamda 100 binden fazla borsa kullanıcısı mağdur duruma düşmüştü.

İşte bu mağdur yatırımcılar, Cotten’in mezarının açılmasını istiyorlar.

Yeni Talep

Gerald Cotten vefat ettikten sonra Quadriga’nın soğuk cüzdanlarına herhangi bir şekilde erişim sağlanamadı. Bunun sonucunda 130 milyon dolarlık para adeta kaybolmuş oldu.

Ernst & Young tarafından yapılan açıklamalara göre Quadriga kullanıcılarının paraları aslında Cotten vefat etmeden önce de neredeyse kaybolmuş durumdaydı. Çünkü Cotten bu paraları kişisel harcamaları için kullanıyor, kullanıcıların paralarını rakip borsalarda açtığı kişisel hesaplarına aktarıyordu.

Cotten’in vefat etmeden önce yaptığı şeyler günümüzde tartışılmaya devam ediyor. Ancak görünüşe göre Quadriga mağdurları bu tartışmaya yeni bir boyut daha kazandıracaklar.

Borsanın mağdurlarını temsil eden Miller Thomson LLP ve Cox & Palmer, Kanada Kraliyet Atlı Polisi’ne şu mektubu gönderdi:

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin Gerald Cotten’in kimliğini ve ölüm sebebini doğrulayabilmek için kendisinin mezarını açmasını ve ölüm-sonrası otopsi düzenlemesini talep ediyoruz.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin bu talebe vereceği yanıt ne olacak henüz bilinmiyor. Ancak mağdurların temsilcileri, talebin onaylanması halinde operasyonun 2020’nin bahar aylarında yapılmasını istiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment