Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX Fiyaskosunun Ardından, Kanada’da Denetimler Artıyor

Kanada finansal ve menkul kıymet regülatörleri, QuadrigaCX kripto para borsası fiyaskosunun ardından, ülkedeki kripto para borsalarına yönelik denetimleri arttırma ve daha da genişletme kararı aldı.

Yayınlanan yeni karara göre, bundan sonra kripto paraları müşterileri adına kendi cüzdanlarında tutan borsalara; menkul kıymet yasaları uygulanacak.

Bu modelde, LocalBitcoins gibi iki kullanıcıyı buluşturan ve kendi borsa cüzdanı olarak hiçbir fonksiyon göstermeyen borsalar, üstteki kurallardan muaf olacak. Bunun yerine, bizim daha aşina olduğumuz tarzdaki geleneksel kripto para borsaları bu alanda menkul kıymetler yasalarına tabii olacaklar.

QuadrigaCX Etkisi

Kanada regülatör kurumu CSA’nın bu alanda harekete geçmesinin önemli sebeplerinden bir tanesinin de QuadrigaCX borsasının başına gelenler olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği borsanın CEO’su Gerald Cotten’ın, 2018 yılının Aralık ayında Hindistan’da öldüğü ifade edilmişti. Onunla birlikte, borsanın müşteri fonlarını tuttuğu cüzdanının anahtarına ulaşılamamış ve bu durum birçok müşteriyi mağdur etmişti.

Daha sonra da borsa iflasını açıklamıştı.

Bir diğer olay da Einstein adlı kripto para borsasının başına gelmiş ve borsa, müşteri fonlarını alarak adeta kaçmıştı.

Çıkan haberlere göre, borsa yetkililerinin müşterilerin 16 milyon doları ile sırra kadem bastıkları belirtilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment