Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3’ün Corda Platformu Büyümeye Devam Ediyor

Yazılım geliştirme şirketi olan MonetaGo, Hyperledger Fabric’ten R3’ün Corda platformuna geçme kararı alırken bu haber teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Global Trade Review’in aktardığına göre, daha önceki dönemlerde iki ayrı Blockchain platformu ile de ortaklıkları bulunan Corda, Meksika ve diğer büyümekte olan pazarlama ulaşmak için böylesi bir karar aldı.

Blockchain merkezli hizmetler sunan ve özellikle bankalara sunduğu hizmetler ile adından sıkça söz ettiren firma; hayatına ise ilk olarak kripto para borsası formatında başlamış ancak daha sonra yön değiştirme kararı almıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MonetoGo CEO’su Jesse Chenard, yeni girdikleri yolun önemine dikkat çekerken, şunları söyledi:

”Artık başta Meksika olmak üzere, diğer bazı Latin Amerika ülkeleri ile de yeni çalışmalar yapmaya başladık. Birçok ülke ve hükümet, bu tarz bir sistem ile çalışmak istiyor ancak elbette ki en büyük kaygı yasal süreçlerde yaşanan belirsizlikler. Corda’nın profili ise bu noktada çok kuvvetli duruyor. DLT piyasalarının yavaş yavaş kendini belli ettiği bu dönemde R3’ün finansal hizmetler alanında bir lider olduğu da çok açık.”

Son dönemde yakaladığı ivme ile ciddi bir çıkış yakalamayı başaran R3, her geçen gün yeni bir partner ile anlaşarak iş hacmini giderek büyütmeye başladı. Bilindiği üzere R3, son olarak Almanya’da gerçekleşen ve üç bankanın katıldığı 100 bin Euro’luk ödemenin gerçekleşmesinde rol oynamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment