Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit’in Kripto Parası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

On milyonlarca kullanıcısıyla İnternet’in en büyük platformlarından biri olan Reddit; kripto para kullanmaya başlıyor.

Reddit ekibi bir süre önce Community Points aldı yeni bir proje üstünde çalışmaya başladı. Şimdi bu proje kapsamında /r/Cryptocurrency ve /r/FortniteBR subredditlerinde kripto parayla deneme yapılacak. Bu kripto paralar Ethereum tabanlı MOONS ve BRICKS olacak.

Reddit bu subredditteki kullanıcılardan bu tokenları denemelerini istiyor. Kullanıcılar bu tokenları kullanırken Vault adlı platformu da test etmiş olacaklar çünkü uygulama içerisinde yapacakları işlemleri bu platform üzerinden yönetecekler. Bu iki token de ERC-20 standardıyla tasarlandığı için Vault da aslında bir nevi Ethereum cüzdanı gibi işleyecek.

Reddit’in “Community Points” ile ilgili hazırladığı sunumdan bir kare

Test Aşamasında

Reddit kullanıcıları şu anda bu tokenları platformdaki içerik üreticilerine bahşiş vermek için, platformdaki bazı oylamalara katılabilmek için ve genel olarak paralarını başka bir cüzdana aktarmak için kullanabilecekler. Fakat The Block’un haberine göre bu test süreci birkaç ay boyunca devam edecek ve bu süreç içerisinde kullanıcı bakiyelerinde bazı değişiklikler yapılabilecek. Ancak bu sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması halinde Ethereum mainnet’ine geçiş yapılacak.

/r/Cryptocurrency ve /r/FortniteBR subredditlerinin şu anda toplamda 2.3 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Ve bu üyeler Reddit’in bu hamlesi sayesinde kripto paralarla tanışmış oldular. Bunun kripto para sektörü için genel olarak ne kadar olumlu olduğundan bahsetmeye gerek yok.

Reddit’in test sürecinden memnun kalması ve mainnet’e geçilmesi halinde bu tarz tokenların daha farklı subredditlerde de kullanılmaya başladığını görebiliriz. Bu da kripto paraların milyonlarca kişiye yayılması anlamına gelebilir. Eğer siz de bir kripto para uzmanıysanız ve bu sürece katkıda bulunmak istiyorsanız bulduğunuz bug’ları veya güvenlik açıklarını şu adrese iletebilirsiniz: https://www.reddit.com/wiki/whitehat.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment