Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Revolut, Visa İle Ortaklık İmzaladı!

Birleşik Krallık merkezli dijital bankacılık uygulaması Revolut, yeni yaptığı bir açıklamasında önde gelen kart firması Visa ile ortaklık imzaladığını ve Kuzey Amerika da dahil 24 yeni piyasaya giriş yapacağını vurguladı.

30 Eylül tarihinde yapılan basın açıklamasına göre Revolut’un yeni hamlesi uygulamayı toplamda 56 dünya çapı piyasaya sokmuş olacak. Açıklamada Revolut’un öncelikli olarak Visa markalı kartlar kullanacağı ve küresel açılımına bu şekilde devam edeceği ifade edildi.

Visa da bu ortaklık karşısında uygulamanın ilk olarak Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Rusya, Singapur ve ABD içerisinde kullanıma açılmasına öncelik edecek. İlk gruptan sonra uygulamanın piyasaya sürüleceği bölgelere Arjantin, Şili, Kolombiya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Kore, Malezya, Meksika, Filipinler, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayvan, Tayland, Ukrayna ve Vietnam da eklenecek.

Revolut CEO’su ve kurucusu Nikolay Storonsky 30 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada firmanın büyük bir anlaşma sonrası 3.500 yeni çalışan alacağını vurgulamıştı. Storonsky buna ek olarak ortalama bir müşterilerinin hesabında yaklaşık 1.100 dolar tuttuğunu ve uygulamanın 8 milyon kullanıcısı olduğunu ifade etmişti. Bu hesaba göre firmanın toplam varlıklarının 8,74 milyar dolar olabileceği ortaya çıkıyor. Storonsky yıl başında kara para aklama iddiaları ile gündeme gelse de, daha sonra konu hakkındaki iddialar ortadan kaybolmuştu. Revolut 2017 yılının sonlarında Bitcoin, Ethereum ve Litecoin destekleri sunması ile de kripto para sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment