Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Riot Games’in Kurucusu Kripto Para Dolandırıcılığına Kurban Gitti

League of Legends gibi oyunlarıyla tanınan Riot Games’in kurucusu Marc Merrill, yıllar boyunca farkında bile olmadan bir kripto para dolandırıcılığına kurban gitti.

Forbes tarafından aktarılan bilgilere göre bir kripto para madencisi Merrill’in banka kartını yasa dışı bir şekilde kullanarak kendisine 5 milyon dolarlık harcama yaptı.

Dev Sahtekarlık

Forbes tarafından yapılan habere göre Matthew Ho adlı bir Singapur vatandaşı, Kasım 2014’te Marc Merrill’in kimliğini taklit ederek bazı büyük çaplı harcamalar yapmaya başladı.

Merrill’in American Express kartını kullanan Matthew Ho, bu karttan ödeme yaparak Amazon ve Google gibi şirketlerden bulut bilişim hizmeti satın aldı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Ho, Merrrill’in kimliğini kullanarak toplamda 5 milyon dolar değerinde harcama yaptı. Ho’nun yaptığı harcamaların tamamı Merrill’in kartından çekilmedi. Ancak Adalet Bakanlığı verilerine göre Merrill’in kartından Amazon’a en az 135 bin dolar, Google’a ise 240 bin dolar ödendiği biliniyor.

Matthew Ho, Merrill’in kartını kullanarak aldığı bu bulut bilişim hizmetlerini kripto para madenciliği yapmak için kullandı. Kendisi madencilik yaparak topladığı kripto paraları Localbitcoins üzerinden satışa çıkardı.

Matthew Ho isimli bu şahsın Merrill’in kimlik ve banka kartı bilgilerini tam olarak nereden aldığı bilinmiyor. Ancak kendisinin birkaç yıllık zaman dilimi içerisinde Merrill’in kimliğini nasıl taklit ettiği biliniyor.

Nasıl Yaptı?

Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre Matthew Ho, hem Amazon’u hem Google’ı kendisinin Merrill olduğuna ikna etmeyi başardı.

Kendisi bunu yapabilmek için öncelikle Kaliforniya eyaletine bağlı sahte bir ehliyet hazırladı. Daha sonra özel e-posta adresleri oluşturan Ho, bunları da Merrill’e aitmiş gibi sunmayı başardı. Ho, Amazon’u kendisinin Merrill olduğuna iyice ikna edebilmek için onlara Merrill’in gerçek ev adreslerinden birini verdi.

Matthew Ho, bu şirketleri kendisinin gerçekten Riot Games’in kurucusu olan Merrill olduğuna ikna ettikten sonra bu şirketlerden alışveriş yapmaya başladı. Adalet Bakanlığı’nın bilgilerine göre Marc Merrill, Amazon’un saygıdeğer müşterilerinden biri olduğu için Amazon’dan ”oldukça kapsamlı bulut bilişim hizmetleri” alabiliyordu. Ancak kendisine tam olarak ne gibi hizmetler sunulduğu bilinmiyor.

Matthew Ho yıllarca Merrill’in kimliğini taklit etse de en sonunda Amazon, Google ve Facebook tarafından toplanan IP bilgileriyle yakalandı. 26 Eylül’de Singapur Polisi tarafından gözaltına alınan Matthew Ho’nun soruşturması sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment