Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Avukatı, Dogecoin Paylaşımının Ardından Elon Musk’ı Uyardı

Ripple’In avukatı Deaton, Tesla CEO’su Elon Musk’ı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yapabileceği yaptırımlar hakkında uyardı.

TSİ dün akşam saatlerinde Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Tesla ürünlerinin Dogecoin ile alınabildiğini yakında SpaceX için de kullanılabilir duruma geleceğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte Dogecoin %16 yükseliş yaşadı.

“JayBlessed901” kullanıcı adı olan bir Ripple yatırımcısı ise Elon Musk’ın ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini söyledi ve SEC’in sadece Ripple’a dava açmasını çifte standart olarak nitelendirdi.

Bu paylaşıma cevap veren Ripple avukatı Deaton, Elon Musk’ın Dogecoin ile ilgili paylaşım yaparken SEC ile davalık olmamak için dikkatli olmasını belirtti.

SEC’in dava açması durumunda Tesla ve SpaceX’in menkul kıymet yasasını ihlal etmekle suçlanabileceği söyleniyor.

Elon Musk bir yatırımcıya verdiği cevapla Starlink’in abonelikleri için de “belki bir gün” Dogecoin kabul edilebileceğini açıkladı.

Yazım esnasında Dogecoin (DOGE) 0,082 dolar civarında bulunuyor.

Tesla müşterileri, 14 Ocak 2022 itibarıyla Tesla mağazasından alışveriş yaparken Amerikan dolarının yanı sıra DOGE ile de ödeme yapabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!