Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Bu Yıl Yeni Bir Coin Çıkaracağını Açıkladı, XRP Fiyatı Uçuşa Başladı!

Blockchain projesi ve XRP Ledger’in arkasındaki şirket Ripple, ABD dolarına sabitlenmiş yeni stablecoin çıkarıyor. 

CoinDesk’in yaptığı habere göre Ripple, XRP Ledger ağı için dolar sabitliği bulunan bir stablecoin çıkaracak.

Ripple konuya ilişkin yaptığı açıklamada, stablecoin piyasasının 150 milyar doların üzerinde olduğunu ve 2028 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi. Ripple ayrıca güven, istikrar ve fayda sağlayan stablecoinlere yönelik talep olduğunu belirtti.

Bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan stablecoin ABD devlet hazine tahvilleri ve diğer nakit eş değer varlıklarla desteklenecek. Söz konusu stablecoin, başlangıçta Ethereum blockchain’i ile birlikte XRP Ledger’a yerleştirilecek.

Ripple CTO’su David Schwartz verdiği röportajda, varlıkları dolar cinsinden hazine varlıkları ile kaya gibi sağlam destekleyeceklerini ifade etti.

Schwartz ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Aylık olarak üst düzey bir muhasebe firması tarafından kamuya açık denetimler yapacağız ve daha sonra bu konuda daha fazla açıklama yapacağız.Tam bir şeffaflık hedefliyoruz. Bu sorunları ele almak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.

Tether (USDT) ve Cirlce’ın stablecoin’i USD Coin’in (USDC) hakim olduğu bir piyasada potansiyel büyümenin Ripple veya herhangi başka bir ihraççının dürüst olmayan hareketler yapamayacağı ifade edildi.

Tether ve USDC hakimiyetinin büyüklüğünün farkında olan yönetici, üçüncü sırada olsalar dahi pazarın büyümesi durumunda stablecoin’in başarısız sayılmayacağını belirtti:

Elbette bundan daha iyisini yapmak isteriz, ancak bu bir başarısızlık durumu değil, yine de oldukça iyi bir durum.

CoinGecko verilerine göre açıklama ile birlikte XRP fiyatı uçuşa geçti. 0,575 dolar seviyelerinden %7 yükselen XRP, yazım esnasında 0,608 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!