Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Açıkladı: XRP’yi Tamamlayacak Proje “Çok Yakında” Geliyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Korea Blockchain Week etkinliğinde yaptığı açıklamada, şirketin ABD doları sabitli stablecoin’ini piyasaya sürmeye “çok yakın” olduğunu belirtti.

Garlinghouse, “Kapalı bir beta sürecindeyiz” diyerek, “Ripple USD olarak adlandırıyoruz. RLUSD bu çerçevede basıldı. Yakında kesinlikle piyasaya çıkacağız. Bu süreç haftalar içinde gerçekleşecek, aylar değil” dedi.

Ripple, geçtiğimiz ay RLUSD’yi iki blockchain ağında test etmeye başladığını duyurmuştu. Haziran ayında Ripple Başkanı Monica Long, stablecoin’in XRP token’larını tamamlayıcı nitelikte tasarlandığını açıklamıştı.

Garlinghouse, “18 ay önce USDC değerini kaybetti ve o dönemde, birçok finansal kurumla zaten çalışan güvenilir bir oyuncu olarak bu piyasaya yönelmek için bir fırsat olduğunu hissettik” dedi.

Ripple, ABD’de halka açılacak mı?

Garlinghouse, etkinlik sırasında bir halka arz olasılığı hakkında sorulan bir soruya, Ripple’ı ABD’de halka açma konusunda “hiçbir ilgisi” olmadığını belirtti. Bunun başlıca nedeni olarak ise Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kriptoya karşı genel olarak “oldukça düşmanca” tutumunu gösterdi.

Garlinghouse, “SEC, Coinbase’in ABD’de halka açılmasını onayladı ve şimdi aynı şeyler için Coinbase’e dava açıyor” dedi. “Kripto şirketi kurmak isteyen girişimcilere verdiğim ilk tavsiyelerden biri: ABD’de şirket kurmayın. Sadece daha fazla yasal masrafla karşılaşmanız kaçınılmaz olur” diye ekledi.

Kripto para sektörü galip gelecek

Garlinghouse, yaklaşan ABD başkanlık seçiminde kimin kazanacağına bakılmaksızın, kripto sektörünün galip geleceğini söyledi. “Bence ABD seçimlerini kim kazanırsa kazansın, SEC’de yeni bir liderlik göreceğiz” dedi. Ripple CEO’su, mevcut SEC Başkanı Gary Gensler’in hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler arasında popülaritesini kaybettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!