Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’suna Göre SEC Davası “Aşırı” Derecede İyi Gidiyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) karşı verdikleri yasal mücadelenin gidişatına iyimser yaklaşıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP’nin bir menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın yasa dışı şekilde menkul kıymet sattığı gerekçesiyle hem Ripple’a; hem de şirketin CEO’su Garlinghouse ile kurucularından Chris Larsen’e dava açmıştı.

Paris Blockchain Haftası’na katılan Garlinghouse, burada davanın gidişatıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, “Dava aşırı derecede iyi gidiyor, bundan 15 ay önce, davanın açıldığı zamanlardaki beklentilerimden bile daha iyi.” dedi ve “Ama hukuki süreç, ağır ilerliyor.” diye ekledi.

Bu dava sürecinde gösterdikleri performansa iyimser yaklaşan Garlinghouse, Ripple olarak karşılaşabilecekleri “en kötü senaryo” ile karşılaştıklarını ve buna rağmen “rekor bir büyüme sergilediklerini” vurguladı.

Garlinghouse’a göre bu davanın kaybedilmesi, sadece Ripple için değil kripto para dünyasının tamamı için büyük sonuçlar doğuracak ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna da ek yük bindirecek.

“Bu, sadece Ripple açısından önemli olan bir dava değil. ABD’deki kripto para endüstrisinin tamamı için önemli. (Davanın kaybedilmesi), ABD açısından gerçekten olumsuz olur.” diyen Garlinghouse, “Eğer XRP’nin menkul kıymet olduğu yönünde bir karar alınırsa, XRP’si olan herkesi tespit etmemiz gerekecek. Bu, SEC’nin yükümlülüğünde. Paydaşların hepsini bulmaları gerekecek. Bu da mümkün bir şey değil.” şeklinde ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!