Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su, 2024 Tahminlerini Sıraladı: Bu 5 Tema Ön Plana Çıktı

XRP’nin geliştiricisi Ripple’ın CTO’su David Schwartz, 2024’te önem kazanacağını düşündüğü trendleri açıkladı.

Ripple CTO’sunun tahminlerine göre 2024’te yapay zeka ve blockchain teknolojilerinin bir arada kullanılması, siber güvenlik ve finansal hizmet alanlarında devrim yaratacak. Schwartz’a göre yapay zeka, blockchainlerin güvenliğini sağlayacak ve global inovasyon ile finansal katılımı artıracak.

Bir diğer trendin Gerçek Dünya Varlıklarının (RWA) tokenlaştırılması olacağı düşünülüyor. Ripple tarafından yapılan paylaşımda, “XRP Ledger’daki tokenlaştırılmış RWA’lar, teminatlandırılmış borçları iyileştirecek, birlikte çalışabilirliği artıracak ve kurumsal benimsemeyi çoğaltacak.” dendi.

Merkeziyetsiz kimlik (DID) kullanımıyla birlikte blockchainlerdeki gizlilik algısının değişeceği öngörülüyor. Ripple CTO’suna göre DID’leri kullanan merkeziyetsiz borsalar, daha fazla kurumsal hacim almaya başlayacak.

Ripple Labs’in geliştirici kolu RippleX, XRP Ledger’daki dijital kimlikler için XLS-40 özelliğini tanıtmıştı.

Sektörde birlikte çalışabilirliğin artacağı ve bunun birleşmiş bir ekosistem oluşturacağı düşünülüyor. XRP Ledger geliştiricileri, farklı ağların birbiriyle çalışabilmesi adına cross-chain bir köprü için yeni bir XRPL standardını gündeme getirmişti. Yapılan açıklamaya göre bunun gibi değişimler, yeni DeFi uygulamalarının önünü açacak.

Ripple CTO’sunun son tahmini, stablecoinler ile ilgili oldu. “Stablecoinler, yeni forex kanalları açarak ve USD’ye olan bağımlılığı azaltarak global finansı yeniden şekillendirecek.” denen açıklamada, bölgesel ticaret anlaşmalarındaki stablecoin kullanımına Orta Doğu’nun öncülük edeceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!