Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su: PoW Kripto Paralar Saldırıya Yatkın, XRP ise Değil

Ripple’ın kripto para sektöründe kutuplaştırmaya sebep olduğu çok açık ve bunun da ana sebebi, elbette ki şirketin merkezi olan yapısı ve bunun teoride Blockchain teknolojisi ve kripto para sektörüne bir nebze de olsa zıt durması.

Topluluk ve felsefik açısından bunun sorunları olduğunu ifade eden güçlü bir kesim bulmak mümkün ancak madalyonun öteki tarafında, merkezi sistemlerin güvenlik kalitesinin daha fazla olduğuna inanan da ciddi bir kitle olduğunu söyleyebiliriz.

Bu kitleye katılan isimlerden birisi de, Ripple şirketinin CTO’su David Schwartz. Son dönemde gündemi meşgul eden Ethereum Classic %51 saldırısı raporları ve kripto paraların yaşadığı düşüşlerin, özellikle PoW koinlerde bu maliyeti teorik olarak giderek düşürmesi, şu anda kripto para sektöründe korkuya yol açmış durumda.

Konuyla ilgili konuşan Ripple CTO’su Schwartz ise, Bitcoin ve Ethereum gibi PoW (iş ispatlı) kripto paraların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerken, XRP’nin sistemini ve onun da özelinde XRP Ledger’ı övdü.

Başarılı isim, Ethereum Classic olayının ardından bir tweet atarak durumu şöyle özetledi:

”Gördüğünüz gibi bir başka PoW odaklı Blockchain double spending saldırısına maruz kaldı. Bu sefer kurban ETC oldu. XRP’nin Ledger sistemi ve dağıtık protokolü, bu riski tamamen ortadan kaldırıyor.”

Ethereum’un da gerek madencilik ve ASIC, gerekse de double spending saldırıları teorileri yüzünden hibrid bir sisteme geçmeye çalıştığı bugünlerde, Bitcoin algoritmasında bir değişiklik olup olmayacağı ise gizemini şimdilik koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment