Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İçin Beklenen Gün Geliyor: 1 Milyar XRP’nin Kilidi Açılacak

XRP’nin geliştiricisi Ripple, Temmuz’un başında yüz milyonlarca dolar değerinde XRP’nin kilidini açacak.

Ripple, 1 Temmuz’da 1 milyar tokeni serbest bırakacak ve bu miktar yaklaşık 470 milyon dolar değerinde. Ripple’ın aylık satışlarının bir parçası olan bu işlem, önümüzdeki haftalarda XRP fiyatını etkileyebilir.

Düzenli olarak yapıyor

Ripple, 2017’den bu yana her ayın ilk gününde kilitli 1 milyar tokeni açıyor. XRPScan’e göre, şirket Mayıs 2024’ten bu yana “Ripple (24)” ve “Ripple (25)” hesaplarını kullanarak bu işlemleri yönetiyor. Bu cüzdanlar, Ocak 2025’e kadar aylık 1 milyar XRP’nin kilidini açma görevini sürdürüyor.

Özellikle, “Ripple (24)” iki farklı kilitli hesaptan toplamda 500 milyon XRP’yi serbest bırakacak: 100 milyon ve 400 milyon token. “Ripple (25)” ise tek bir kilitli hesaptan 500 milyon token serbest bırakacak.

Bir önceki ay ne oldu?

Haziran ayında, “Ripple (24)” ve “Ripple (25)” hesaplarından 1 milyar XRP serbest bırakıldı. Ardından, Ripple 200 milyon tokeni satış için ayırdı ve geri kalanını Eylül 2027’ye kadar kilitli hesaplara geri koydu.

Ayrıca, bu son satış için ekstra 200 milyon XRP ekleyerek, toplamda 400 milyon ile tarihteki en büyük aylık satışı gerçekleştirdi.

Piyasada dalgalanma gelebilir

Ripple’ın bu düzenli büyük satışları, XRP fiyatı üzerinde baskı oluşturabilir. Geçmişte, bu tür büyük satışlar genellikle piyasada bir arz artışına ve dolayısıyla dalgalanmaya yol açtı. Yatırımcılar, 1 Temmuz’da gerçekleşecek bu büyük token serbest bırakmasının ardından XRP fiyatında potansiyel bir dalgalanma bekliyor olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!