Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucu Ortağı Chris Larsen: Küreselleşme ”Kötü Bir Şey Değil”

Ripple Labs kurucu ortaklarından Chris Larsen, yakın tarihlerde katıldığı CFCon USA 2018 etkinliğinde kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin devrimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Larsen blockchain teknolojisinin bu tarihe kadar gelmiş geçmiş en çok heyecan duyulan teknoloji olduğunu vurguladı. Bundan dolayı da FinTech sektörünün daha fazla ilgi çektiğini ve bunların ilk defa gerçek anlamda ”küresel” bir boyut kazandığını da ifade etti. Larsen’e göre blockchain ve fintech, küreselleşmedeki son hamleyi temsil etmekte. Ünlü kurucu bunun yanı sıra dünyanın uluslararası bağlamda daha küresel veya iş birliğine dayalı olmadığı müddetçe, herhangi bir teknolojik geleceği olmadığının da altını çizdi.

Küreselleşme ise Larsen’e göre öyle düşünüldüğü kadar ”kötü bir şey değil.” Kendisi küreselleşmeyi devam etmekte olan bir süreç olarak tanımladı ve bu sürecin veri, ürün ve para gibi üç temel unsur olmadan tamam olmayacağını açıkladı. Larsen’e göre dünya küreselleşme olayını veri ve ürünlerde gördü ancak hala üçüncü bir kilit unsurun, paranın küreselleşmesinin eksikliği mevcut.

Para gibi kilit bir unsurun küreselleşememiş olması, Larsen’e göre trilyonlarca doların boşa harcanması anlamına geliyor. Tezini örneklendiren Larsen, insanların ağır komisyon ücretleri ödemeden 50 avro bile gönderemediğini altını çizdi.

Şu an 70’li yıllardan kalan sistemlerin kullanıldığını ifade eden Chris Larsen, ağır işlem ücretlerinden kurtulmak ve parayı küreselleştirmek için bunlardan vazgeçilmesi gerektiğini de belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment