Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucu Ortağı: XRP Dünyanın Likidite Problemini Çözecek

Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, geçtiğimiz günlerde Money 20/20 tarafından yayınlanan bir videoda mevcut finansal sistemdeki likidite problemlerine değindi. Larsen ilk olarak trilyonlarca doların likidite sağlamak yerine pasif bir şekilde beklediğini ve kripto para birimlerinin bunun tam tersine çok az bir miktar ile likidite sorununu çözebileceğini vurguladı.

2008-2009 yılları arasında yaşanan ekonomik krize değinen Larsen, dünyanın hala sıradaki çöküşü engellemek için bir çözümü olmadığını da ekledi. Kripto para birimlerinin bu problem için biçilmiş kaftan olduğunu ifade eden Larsen, şunları vurguladı:

”Ekonomik krizin üzerinden 10 yıl geçti ancak biz hala belki de diğer krizi engelleyebilmek için alt yapıya sahip değiliz. Dijital varlıklar bu konuda gerçekten yardımcı olabilir çünkü verimli bir dijital varlık küresel likiditedeki bazı kilit problemleri çözebilir.”

Paranın dünya içerisindeki hareketlerine de değinen Larsen, bütün bu işlemlerin ve süreçlerin eski tarihli olduğuna ve süresinin geçtiğine değindi. Ripple’ın kripto para birimi XRP’nin şu an dünyada pasif bir şekilde bekleyen trilyonlarca doları etkili bir şekilde azaltabilecek bir varlık olduğunu da vurgulayan Larsen, XRP’nin bankalar ve ödeme sağlayıcıları arasında anlık ve kolay transfer sağlayabileceğini ifade etti.

”Dünyanın trilyonlarca ve trilyonlarca doları likidite sorunu yüzünden sıkışıp kalmış durumda. Eğer bunların yerine XRP gibi gerçekten verimli bir dijital varlık olsaydı, bu çok daha verimli olabilir ve trilyonlarca ve trilyonlarca doların bağlı kalmasını da engelleyebilirdi.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment