Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple SEC’in Koşullarını Yerine Getirmekte Israrcı: Ağa Dört Yeni Onaylayıcı Birim Ekledi

Ripple bankalara yönelik çözümler sunmanın yanı sıra, buna ek olarak verdiği vaatleri yerine getirme yolunda ilerleyip, merkeziyetsizlik stratejilerini tek tek yerine getiriyor. Görünüşe göre Ripple (XRP) sahipleri Mayıs ve Haziran arasındaki kayıpları telafi etmeye başladı ve son 24 saat içerisinde ciddi bir artış gösterdi. Ancak basın saatine göre XRP %2.15’lik bir düşüş yaşamakta.

Haberlerden Derlenenler

Genel olarak şunu ifade etmek istiyorum; Ripple her şeye rağmen bankaların kurtarıcısı olabilir. Dünya çapındaki 30.000 bankanın kendi aralarında sadece sınır ötesi ödeme yapabilmek için 27 trilyon dolar değerinde bir likiditeye sahip olmak zorunda olduklarını biliyor muydunuz?  Bu durum, söz ettiğimiz bankalar ne kadar büyük olursa olsun, çok büyük bir rakam ve elimizde Ripple’ın likidite aracı XRP’nin küresel bankaların kurtarıcısı olabileceğini gösteren somut istatistikler mevcut. Aslında, XRP çok eşsiz bir özelliğe sahip çünkü xRapid ve XRP kullandığı sistem sayesinde iki finansal kurum arasında gönderilecek miktarı ”teleport” kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Eğer masrafları hesaplayacak olursak da, XRP, mevcut banka işlemlerine kıyasla ilk işlem masrafını %70’e yakın azaltabiliyor. Bu da Ripple CEO’su ve en büyük savunucusu Brad Garlinghouse‘un, ”çoğu” küresel bankanın 2019 yılı sonuna kadar kendi alt yapılarını kullanacağını belirttiği açıklamasının temel sebebi olabilir. Nereden bakarsak bakalım, Brad’in iddiaları ve kendine olan güveni, Ripple’ın bu güne kadar gerçekleştirdiği ortaklıkları, programları ve topluluk gelişmelerini göz önüne aldığımızda çok da abartılı durmuyor.

 

Gelişmeler cephesine bakacak olursak, Ripple merkeziyetsizlik stratejilerini uygulamaya devam ediyorlar ve bir kaç gün önce kendi Unique Node List’lerine (Eşsiz Düğüm Listesi; UNL) dört tane üçüncü parti onaylayıcı birim eklediler. Bu gelişmeyi biraz açacak olursak, Ripple’ın 2017 Mayıs ayında yayınladığı beyannamesi ve”bağımsızlık” amacına göre, şu an Ripple Lab’ın XRP onaylama mekanizmasındaki egemenliğini bırakması ve tam merkeziyetsizliğe ulaşması için, 13 tane daha bunun gibi onaylayıcı birime ihtiyacı var. Bu da teknik olarak XRP ve Ripple’ın farklı şeyler olduğunu SEC’in gözünde kanıtlayıp, XRP’nin menkul kıymet olup olmama konusuna biraz daha açıklık ve avantaj sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment