Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple SEC’ye 2 Milyar Dolar Ödemeyi Reddetti: Mahkemeye Yeni Talep!

Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 2 milyar dolarlık ceza talebine karşı çıktı.

Ripple Labs 22 Nisan Pazartesi günü mahkemeye sunduğu dilekçede, SEC’nin 2 milyar dolarlık ceza talebine karşı çıktığını belirtti. Şirket, 10 milyon dolarlık cezai ödemenin makul ve kabul edilebilir olacağını söyledi:

Mahkeme, SEC’in ihtiyati tedbir, tazminat ve ön karar faizi taleplerini reddetmeli ve 10 milyon doları aşmayan bir para cezası uygulamalıdır.

SEC geçtiğimiz süreçte mahkemeye sunduğu talepte, Ripple Labs’in 876 milyon dolar tazminat, 198 milyon dolar ön karar faizi ve 876 milyon dolar ceza olmak üzere toplam 1,95 milyar dolar tutarında para cezası ödemesini talep etmişti.

Ripple’ın avukatları, SEC’nin bu yüksek talebini pervasız bir davranış olarak nitelendirirken tüm süreç boyunca aynı tavrı sergilediklerine yer verdiler:

SEC’in düzeltme talepleri, bu davayı kuşatan idari aşırılığın daha fazla kanıtıdır. SEC, sanki tamamen galip gelmiş ve pervasız davranışını kanıtlamış gibi davranıyor. Fakat bunların hiçbiri olmadı. SEC ayrıca, Yüksek Mahkeme içtihatlarını kontrol ederek para iadesinin yasaklanmasını ve bir kripto para davasında diğer herhangi bir sanık veya davalıdan aldığı cezanın 20 katını aşan ayrı bir ceza talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!