Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SEC Davası, Tüm Kripto Para Sektörü İçin Faydalı Olabilir

XRP’nin geliştiricisi Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava, kripto para sektörü için olumlu sonuçlar doğurabilir.

Bloomberg’den Chris Dolmetsch’e göre Ripple ve SEC davası, kripto para sektöründeki diğer şirketlere de fayda sağlayabilir.

Dava analisti Elliott Stein, ABD’de alınan mahkeme kararının ülkenin en büyük kripto para borsası olan Coinbase’in SEC karşısındaki davasını da etkileyeceğini düşünüyor.

Coinbase ile SEC husumeti sürüyor

SEC, geçen Haziran ayında Coinbase aleyhinde dava açarak borsayı kayıt dışı bir broker ve alım satım platformu olarak faaliyet göstermekle suçladı.

Coinbase, davanın iptal edilmesi için talepte bulunmuş ancak bu talep, Haziran ayında reddedilmişti.

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’nin Coinbase davasındaki argümanlarını eleştirerek, “Böyle düzenleme yapılmaz” dedi.

Ripple serüveni hala devam edebilir

Mahkeme, SEC davası sonucunda Ripple’a kurumsal XRP satışları sebebiyle 125 milyon dolar para cezası kesti. Ancak bu cezanın SEC’nin talep ettiği 2 milyar dolarlık cezanın çok daha altında olması, XRP destekçileri tarafından olumlu karşılandı.

Bloomberg’e göre Alderoty, mahkemenin kararına saygı duyduklarını ve para cezasını “bilançolarındaki nakitle” ödeyebileceklerini söyledi.

Dolmetsch, davanın henüz bitmemiş olabileceğini çünkü SEC’nin mahkeme kararına itiraz edebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!