Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SWIFT Ekseninde Neler Yaşanıyor?

Bu ay başında Ripple yaptığı açıklama ile SIBOS isimli dev bankacılık konferansına katılacağını açıklamıştı. Bu açıklama ile birlikte Ripple yatırımcıları ufukta bazı anlaşmalar olup olmayacağını değerlendirmiş ve bu yönde bir beklenti de oluşmuştu.

SWIFT ve Ripple arasında daha önce de topluluk odaklı bazı etkileşimler olmuştu. Ripple şirketi her ne kadar daha önce bu iddiaları yalanlasa da, başta Twitter ve Reddit olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı yine de bu yönde beklentilere girmişti.

Konuyla ilgili  bir tweet atan Ripple’ın Stratejik İşlemler Sorumlusu Marcus Treacher ise şunları söyledi:

”SWIFT şu anda SIBOS konferansında yer alıyor ve DLT teknolojisi umut verici ancak ilerleme kat etmesi yıllar sürebilir diyor. Şu anda anında ödeme yapmak isteyen ve bunu talep eden 40 farklı ülkede 100’den fazla finansal kurum var. Bunlar bu tarz konuşmuyor ve bunu talep ediyor.”

RippleNet’in kullanım alanına vurgu yapan bu tweetin ardından Treacher, bu sefer şunları söyledi:

”Yeni araştırmalara göre dev bankalar yavaş yavaş Blockchain odaklı çözümlere yönelmeye başladı ve bu trend artarak devam ediyor. Ripple’ın Blockchain çözümleri de çok daha hızlı ve efektif olarak biliniyor. Bilinen ödeme sistemlerinin aksine Ripple daha hızlı ve daha güvenli bir deneyim vaad ediyor.”

Bakalım Treacher’in attığı bu tweetler ışığında, Ripple ve SWIFT arasında tam olarak neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment