Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucusu Altı Yılda 1 Milyar Tane XRP Sattı

Ripple’ın kurucularından Jed McCaleb son altı yıl içerisinde 1 milyar adet XRP sattı.

Satmaya Devam Ediyor

Ripple’ın kurucu isimlerinden McCaleb, bundan yıllar önce şirketten verdiği katkıların karşılığında 9.4 milyar tane XRP tokenı aldı. Kendisi o zamandan beri bu tokenları parça parça satıyor.

McCaleb 2014 yılında elindeki bu XRP’lerin bir kısmını satmaya başladı ve XRP topluluğu bu duruma ağır bir tepki gösterdi. Bu tepki o kadar ağırdı ki XRP fiyatı neredeyse yüzde 40 oranında değer kaybetti. Ripple bu olaylar yaşandıktan sonra McCaleb ile yedi yıllık bir anlaşma imzaladı. Şirket bu anlaşma sayesinde McCaleb’ın satabileceği XRP miktarına bir kısıtlama getirdi.

McCaleb bu anlaşma doğrultusunda ilk altı yıl içerisinde toplamda bir milyar, sözleşmenin yedinci yani son yılında ise iki milyar adet XRP satabilecekti. Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre McCaleb bu anlaşma şartlarına uyarak altı senede bir milyar tane XRP sattı ve toplamda 135 milyon dolar civarında gelir elde etti.

Sözleşmenin Sonu

Ripple’ın McCaleb ile imzaladığı sözleşme son zamanlarda yeniden tartışma konusu haline gelmeye başladı. Bunun sebebi ise sözleşmenin süresinin kısa süre içerisinde bitecek olması.

McCaleb elindeki tokenları yıllardır Ripple ile yaptığı anlaşmaya uygun bir şekilde satıyordu. Ancak Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre bu sözleşme bu yılın sonlarına doğru son bulacak. McCaleb’ın cüzdanında ise hala 4.7 milyar XRP bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment