Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, XRP Kullanarak İşletmeler İçin Yeni Bir Yatırım ve İnkübasyon Kolu Başlattı: Xpring

Ripple, XRP token’ini kullanan şirketler için yeni bir yatırım insiyatifi başlattığını duyurdu. Yeni girişim, “spring” olarak telaffuz edilen “Xpring” olarak adlandırıldı.

Bir basın bültenine göre, Xpring, “kendini kanıtlamış girişimciler tarafından yönetilen işletmelere yatırım yapacak, inkübasyona yardımcı olup bağış desteği sağlayacak.”

Kabul için bir ön koşul, şirketlerin yapılarında XRP ledger kullanmaları olarak belirlendi. XRP ledger, Ripple token’inin arkasındaki blokchain’in ta kendisi. Resmi web sitesine göre: “XRP, XRP Ledger’e özgü bir dijital varlıktır. Şifreleme anahtarı ve internet bağlantısı olan herkes XRP’yi alabilir, saklayabilir ve başkalarına gönderebilir. XRP’nin içerik oluşturucuları, onu başka herhangi bir para birimi üzerinden işlem yapmayı kolaylaştıracak bir köprü birim olarak geliştirdiler.”

Geçtiğimiz hafta şirket, xRapid hizmetini kullanarak ABD’den Meksika’ya para transferi için başarılı bir test açıkladı. Para, gönderim işleminin bir parçası olarak ledger’dan geçti.

Ethan Beard adında bir kişi, yeni kalkınma programının kıdemli başkan yardımcılığı görevine getirildi. Beard, Facebook’ta 2009’dan 2012’ye kadar ağ geliştiricisi pozisyonunda çalışmıştı.

Beard şunları söyledi: “Girişimlere yeni teknoloji ve gelişmelerden yararlanmaları konusunda destek olmayı seviyorum. Facebook’ta çalışırken, oyun, müzik ve haber gibi alanlarda hizmet veren şirketlerin büyük işletmeler olmak adına platformumuzu kullandıklarını görüyorduk. Blockchain ve dijital varlıklar önemli sorunları çözme potansiyeline sahip ve XRP – hızıyla, ölçeklenebilirliği ve gerçek dünyadaki kanıtlanmış kullanım durumuyla – yeni başlayanlar ve girişimciler için işletmelerini inşa etmede kullanabilecekleri harika bir araç.”

Ripple’a göreyse, Xspring zaten yüzlerce projeye imza atıyor. Şirket, daha önce onaylanmış birkaç tanesini isimlendirdi: Çeşitli disiplinlerden sanatçıların çalışmalarından XRP aracılığıyla faydalanabilmelerini amaçlayan SP Projeleri, Ripple’ın eski CTO’su tarafından yaratılan ve “mikro ödemeleri” kolaylaştırmak için XRP’yi kullanacak olan Coil, XRP tabanlı bir kiralama ve depolama firması olan Omni ve bir girişim sermayesi şirketi olan Blockchain Capital.

Ripple’ın da OKEx ve Trade.io’nun izinden gitmesiyle, blockchain firmalarının yatırım kolları kurmaya başladığı yeni trend devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment