Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yeni Araştırmasında Tayland’a ve Abu Dabi’ye Odaklandı

Ripple, Pazartesi günü kendi blogu üzerinden yeni bir gönderi paylaşarak bazı ülkelerdeki kripto para düzenlemelerini inceledi. Ripple’ın yayınladığı yeni yazıda başta Tayland olmak üzere genel olarak ASEAN bölgesine odaklanılıyor. Ripple ayrıca özellikle Abu Dabi olmak üzere Orta Doğu hakkında da bazı incelemeler yaptı.

Ripple bundan önceki blog gönderilerinden birinde Mt. Gox borsasına yapılan hack saldırısını, Japonya’daki kripto para sektörünün gelişimini inceledi. Şirket, yayınladığı yeni gönderide özellikle Tayland ve Abu Dabi hakkında analizler yapıyor.

Yayınlanan yazıya göre Tayland’ın kripto para düzenlemeleri konusunda oldukça karmaşık bir yolculuğu oldu. Tayland, bundan bir süre önce ülkedeki bankaların dijital para şirketleriyle işbirliği yapmasını yasaklama kararı aldı.

Ancak Tayland Merkez Bankası (BoT) kısa süre içerisinde dijital para sektörünün potansiyelinin farkına vardı ve çok daha ilerici bir tavır sergilemeye başladı. Fintech sektöründe bölge lideri olmak isteyen Tayland, kripto para sektörünü bu amaca hizmet edebilecek bir araç olarak görüyor.

Fintech sektöründe bölge lideri haline gelmek isteyen bir diğer yer ise Abu Dabi. Ripple, Abu Dabi’deki kripto para sektörünü de detaylı bir şekilde analiz etti. Abu Dabi Global Markets (ADGM) bundan kısa bir süre önce dijital paralarla ilgili bazı düzenlemeler hazırlamaya başladı. Ripple’ın yorumuna göre bu hamlenin ardında yatan sebep, Abu Dabi’nin bu alanda bölge lideri olmak istiyor olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment