Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yetkilisi: XRP Şeriat Kanununa Oldukça Uygun

Ripple firmasının ürettiği bir kripto para birimi olan XRP, üretici firması ve Ripple’ın xRapid ürünü sayesinde uzun süredir en popüler sınır ötesi ödeme için kullanılan varlıklardan birisi haline geldi. Ripple’ın ”kardeş kripto para birimi” olarak biline Stellar da benzer özelliklere sahip olsa da, geçtiğimiz günlerde aldığı şeriat sertifikası ile XRP’ye kıyasla bir adım öne geçti denilebilir.

Ripple üst düzey yetkililerinden Dilip Rao, geçtiğimiz günlerde Dubai’de katıldığı bir etkinlikte, XRP’nin şeriat yasaları ile olan uyumuna dikkat çekti ve Orta Doğu’ya giriş sinyalleri verdi.

”Ripple’ın yan şirketlerinden birisi de Coil ve bu firma artık sizin ziyaret ettiğiniz siteye dakika dakika değer aktarabilmenizi sağlıyor. Abone olup abonelik ücreti ödemek veya ücretsiz giriş ile sınırlı bir bölgeyi görmelerini sağlamak yerine, görmek istedikleri kadar ödeme yapmalarını sağlayabilir veya bu kadar ödeme yapabilirsiniz.”

Rao bunun yanı sıra ödemelerin XRP ile yapılabileceğini ve bunun ”içerikleri paraya dönüştürme” konusunda bir devrim yaratabileceğini vurguladı.

XRP ve Ripple teknolojisinin Şeriat kanunları ve kuralları ile ”oldukça uyumlu” olduğuna da değinen Ripple yetkilisi, işleme  dahil olan kişilerin ve tarafların saptanabilmesi ile sorumluluk konusunda sağlanan garantilerin temel unsurlardan olduğunu ifade etti.

”Eğer bütünlüğü bozmadan milyonlarca dolarlık bir varlığı tokenleştirebilseydiniz, elinizde tek bir milyoner yerine o hissede paya sahip milyonlarca insan olurdu. Bu yöntem banka erişimi olmayanların veya bankacılık hizmeti kullanmayanların derdine çare olacak. Biz bu yüzden XRP’nin İslami finans prensipleri ile uyumlu olduğunu düşünüyoruz.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment