Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisinden ABD’ye Regülasyon Tehditi

Ripple kurucu ortağı ve yöneticisi Chris Larsen ABD’nin kripto para şirketleri için pozitif yönde regülasyon kararları almaya yanaşmamasından dolayı, Ripple merkezini başka ülkeye taşıyabileceklerini açıkladı. Yeni merkezler için konuşulan bölgeler arasında Avrupa ve Asya ülkeleri var.

XRP’nin yaratıcı firması, San Fransisco merkezli Ripple, ABD’nin kripto para şirketlerine karşı takındığı adeta düşmanca tutum ve beklenen şekilde pozitif regülasyonlara yanaşmaması sebebi ile merkezin yurt dışına taşınabileceğini açıkladı.  LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan Ripple yöneticisi Chris Larsen, bu tavırdan rahatsız olduklarını ve hatta merkezlerini daha dostane yaptırımları olan bir ülkeye taşıyabileceklerini söyledi.

Zirve çerçevesinde Fortune ile yaptığı röportajda Larsen, neredeyse her ülkenin ABD’den daha uygun regülasyonlara sahip olduğunu savundu. Larsen, merkezin taşınması durumunda en olası hedeflerin İngiltere ya da Singapur olabileceğine işaret etti. Ripple yöneticisi, ABD’nin operasyonlar üzerindeki yargılama yetkisi gibi tüm sorunların ABD dışına taşınarak çözülmeyeceğini de kabul etti.

Ripple-regulasyonRipple ve ABD Regülatörleri Arasındaki Savaş

Ripple ile ABD hükümeti ve özellikle de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki gerginlik, XRP‘nin menkul kıymet olup olmaması konusundaki anlaşmazlıkla alevlendi. Ripple şirket olarak yüklü miktarda XRP’ye sahip olsa da, XRP işlemlerini denetleyen ağın tıpkı Bitcoin ve Ethereum gibi merkeziyetsiz olduğunu savunuyor. SEC, Ethereum ve Bitcoin’i bu merkeziyetsiz özelliklerinden dolayı menkul kıymetler yasalarından muaf tutuyor. Fakat SEC’e göre şu an XRP o statüde değil ve Ripple hala o yasalar tabi durumda.

Larsen daha önceki yorumlarında, Trump hükümetinin Çin‘e karşı sert tavrının da altını çizerek, dijital paralar için de istenilen ortamın yaratılmadığını söyledi. Ripple yöneticisi önümüzdeki ay gerçekleşecek olan seçimde Joe Biden’ın kazanması ile daha uygun regülasyonlar yapılabileceği yönünde açıklamalarda da bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment