Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’da Neler Oluyor: 1 Milyar XRP’nin Kilidi Açıldı

Ripple escrow cüzdanından 1 milyar XRP çıkararak piyasaya enjekte etti. XRP fiyatı 0.60 dolarının üzerinde tutunmaya çalışırken, yaklaşık yarım milyon XRP Chris Larsen ve Ripple’s Genesis cüzdanlarında harekete geçti.

Ripple, genellikle ay başlarında yaptığı gibi bugün erken saatlerde de escrow cüzdanından XRP çıkardı. Piyasaya sürülen XRP miktarı bir milyarı buldu. Bunun dışında Ripple eski CEO’su Chris Larsen da neredeyse yarım milyon XRP’yi taşıdı.

Toplamda Ripple, yaklaşık 930 milyon dolar değerinde 1.5 milyar XRP transferi gerçekleştirdi. Bu sırada XRP fiyatı ise geçtiğimiz haftalarda gösterdiği yükselişi sürdürmek için çabalıyor. Son 24 saatte %2 oranında yükseliş gösteren XRP fiyatı, kritik 0.60 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı sürdürerek 0.63 dolar sularında seyrediyor.

Ripple 1 milyar XRP’nin kilidi açtı

Blockchain ve fintech devi Ripple, Whale Alert’ın bildirimine göre 1 Aralık günü escrow cüzdanlarından ikisinden toplamda 1 milyarlık XRP transferi gerçekleştirdi. Türkçede emanet cüzdanı da denilebilecek escrow cüzdanlarından her birinden 500 milyon adet XRP taşındı.

Ripple şirketi 2017 yılından beri bu rutini sürdürmeye devam ediyor. Daha önce her ayın ilk günü 800 milyon XRP escrow cüzdanlara kilitlenmek üzere geri yollanıyordu. Bu escrow cüzdanlardaki toplam XRP sayısı bugün kilidi açılan 1 milyar XRP ile birlikte 48 milyarı aşmış durumda. Ripple tarafından açıklanan verilere göre ise şirket tarafından şu an tutulan toplam XRP miktarı 6.3 milyarı aşıyor.

Büyük XRP transferleri yapıldı, Ripple tabanı tedirgin oldu

Whale Alert verilerine göre 1 milyar XRP’nin kilidi açılırken, Chris Larsen ve Ripple’s Genesis de dudak uçuklatacak miktarlarda transferler gerçekleştirdi. Ripple eski CEO’su ve şu anki yönetim kurulu başkanı Chris Larsen kişisel cüzdanından toplam 4 işlemde yaklaşık 225 milyon XRP transferi yaptı. Şirketin kuruluşunda ortaya çıkan 100 cüzdandan biri olan Ripple’s Genesis Wallet da her birinde 116 milyon ve 102 milyon XRP taşıdığı 2 işlem gerçekleştirdi.

XRP’deki bu el değiştirme hareketlenmeleri Ripple tabanından bir kısmı rahatsız ederken, diğer kısım ise escrow cüzdandan XRP çıkarılmasının zaten rutin ve normal bir şey olduğunu vurguladı. Bazı yatırımcılar Whale Alert gönderilerinin altında XRP için “dump mı geliyor?” yorumlarında bulundu. Fakat günün erken saatlerinde yaşanan bu kilit açma ve transfer gelişmeleri şu an için XRP fiyatı büyük ölçüde etkilemişe benzemiyor. Ripple fiyatı hala 0.63 dolarlık değerini korurken, 28.7 milyar doları aşan piyasa değeri ile XRP hala en değerli üçüncü kripto para konumunda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!