Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan SEC’nin Temyiz Başvurusuna İtiraz: Şartları Sağlamıyor!

Ripple (XRP), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ara temyiz başvurusuna resmen itiraz etti.

SEC’nin temmuz ayında çıkan XRP kararı üzerine itiraz etmek için temyiz mahkemesine gitmek istemesi Ripple cephesi tarafından sert karşılandı. Bu davada temyiz mahkemesinin müdahalesini gerektirecek istisnai  bir durum olmadığını savunan Ripple 1 Eylül Cuma günü yaptığı mahkeme başvurusunda, SEC’nin ara temyiz başvurusuna resmi olarak itiraz etti.

Ripple yaptığı başvuruda, SEC’nin gerekli şartları sağlamadığını dile getirdi.

Temmuz ayında XRP lehine bir karar açıklayan dava yargıcı Analisa Torres, Ripple’ın borsalar aracılığıyla XRP satışının menkul kıymet yasalarını ihlal etmediğini belirtmişti. Ripple adına çıkan bu kısmi zaferin ardından harekete geçen SEC, önce temyiz için başvuru talebinde bulunmuş ve bu konuda onay alarak temyiz hazırlığı noktasındaki ciddiyetini gözler önüne sermişti. SEC daha sonra mahkemenin izninden 1 gün sonra temyiz için dilekçe sunmuştu.

Aynı mahkemenin bir diğer yargıcı Jed Rakoff, SEC’nin Terraform Labs’a karşı açtığı dava için verdiği kararda Yargıç Torres’in değerlendirmesine katılmamış ve düzenleyici kurum 18 Ağustos’ta temyiz başvurusunun esas kısmını sunarken bu noktayı gündeme getirmişti. Ripple, her iki davanın altında yatan olgusal temellerin farklı olduğunu ve bunun da farklı kararlara yol açtığını söyledi.

Ripple cephesi 16 Ağustos tarihinde mahkemeye resmi bir mektup göndererek SEC’nin temyiz başvurusunu haklı kılacak olağanüstü bir durum olmadığını belirtmişti. Ayrıca Ripple yaptığı itiraz başvurusunda temyiz mahkemesinin genel davanın daha hızlı çözülmesine yol açmayacağını savundu.

Bu Mahkemenin özet yargı kararı, Ripple’ın Programatik Satışlarda alıcılara hiçbir vaat veya teklifte bulunmadığına dair kayıt kanıtlarına dayanıyordu. Buna karşın Terraform, SEC’in Terraform ve kurucusunun tüm alıcılara token sahiplerinin ilk yatırımları üzerinden %19-20’lik getiri oranları vadettiği yönündeki iddialarını kabul etti.

SEC’nin Ripple tarafından yapılan son başvuruya yanıt vermek için 8 Eylül’e kadar süresi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!