Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Yeni Bir Hamle: Eski Google Yöneticisini Bünyesine Kattı

Ödeme sektörüne odaklanan bir Blockchain şirketi olan Ripple Labs, Google’ın eski yöneticilerinden Amir Sarhangi’yi ekibine katmayı başardı. Eski Google yöneticilerinden olan Amir Sarhangi, artık Ripple Labs’teki ürün biriminin başkan yardımcılığını yapacak.

Google’dan Ripple’a

Eylül 2015 tarihinde Google’da çalışmaya başlayan Amir Sarhangi, mesajlaşma ürünlerinin yöneticiliğini yapıyordu. Ancak kendisi bu ay itibariyle artık Ripple’da çalışmaya başladı.

Daha önce Vodafone ve Deloitte gibi kayda değer şirketlerde de çalışmış olan Sarhangi, 2015 yılında Jibe Mobile adlı bir startup kurduktan sonra Google ekibine katıldı. Sarhangi’nin kurduğu Jibe Mobile adlı startup, geleneksel SMS mesajlarına alternatif bir hizmet sunuyordu.

Reuters tarafından yapılan habere göre Sarhangi artık Ripple’ın küresel ödeme ağları için oluşturduğu RippleNet’i geliştirmek için çalışacak.

RippleNet derken aslında şirketin Blockchain teknolojisinden faydalanarak ödeme alanında geliştirdiği birkaç farklı çözümden bahsediyoruz. Ripple, Blockchain’i kullanarak bankalar ve diğer finans kurumları arasında neredeyse gerçek-zamanlı işlemler yapmak istiyor. Bundan bir süre öncesine kadar Ripple’ın geliştirdiği XRP adlı tokenı çok az sayıda kurum kullanıyordu ancak son birkaç aydır bu durum değişmeye başladı.

Ripple, bundan önceki zamanlarda da kayda değer bir ismi bünyesine katmayı başardı. Şirket bu yılın Temmuz ayında eski Facebook yöneticilerinden Kahina Van Dyke ile anlaşma sağladı ve kendisini iş geliştirme biriminin kıdemli başkan yardımcısı olarak atadı.

Ripple’ın bilgi güvenlik departmanından sorumlu olan Sujay Jaladi ise geçtiğimiz hafta Harbor adlı bir startupa katılmak için Ripple’daki görevinden istifa etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment