Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın MoneyTap Uygulamasına Yeşil Işık Yandı! SBI Ripple Asya Yakında Gerçek Mi Oluyor?

26 Eylül Çarşamba günü, Ripple’ın ortağı ve aynı zamanda Japonya’nın en büyük finansal teknoloji firmalarından olan SBI Holdings, alt kurumları olan SBI Ripple Asya’nın elektronik ödemeler için aracı kurum onayı aldığını duyurdu. İzin Çarşamba günü erken saatlerde 2 Numaralı Kanto Yerel Finans Bürosunda yapıldı.

Yapılan duyuruya göre, sadece Finans Bürosuna kayıtlı olanlar Japonya içerisinde elektronik ödeme platformu kurabilmekte. Söz konusu durum, Japonya içerisinde 1 Haziran 2018 tarihinden sonra bir kaç bankacılık yasasını revize etmek için çıkartılan kanun sonrası yürürlüğe girmişti. Yani Japonya içerisinde bu hizmeti vermek için yukarıdaki kurumun izninin olması gerekiyordu ve bu Ripple ile SBI karşısında büyük bir engeldi.

Söz konusu izin ile, kurumlar Bilgi Teknolojileri hizmetlerini kullanabiliyor ve müşteri bakiyesi, kullanım tarihi gibi bilgilere erişip bunu kullanıcılara sunabiliyor. Kurumlar aldığı izin ile platformlarında parası bulunan kişi adına bir bankadan diğerine para transferi de yapabilmekte. Zaten Ripple’ı ilgilendiren temel kısım da burası.

Para transferi yapma seçeneği ile SBI Ripple Asya kendi akıllı telefon uygulaması olan ”MoneyTap”i sonunda kullanıma sunabilecek. MoneyTap Ripple’ın dağıtık defter teknolojileri tabanlı bir uygulama olup, yeni nesil finansal alt yapılara köprü görevi görecek. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yeni uygulama ile hızlı, güvenli ve rahat para transferi yapılabilen bir sistem kurulacak ve hepsi blockchain teknolojisi sayesinde mümkün olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment