Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Ünlü İsmi Blockchain Firmasından Ayrıldı!

Bir blockchain startup firması olarak başlayan ve daha sonra XRP kripto para birimini üretmenin yanı sıra bankalar arası sınır ötesi ödeme ağını piyasaya süren Ripple, kısa sürede başarılı olan firmalardan birisi olarak bilinmekte.

Tabii ki firmanın kısa sürede bu denli başarılı olmasında ve 200’ün üzerinde banka ve finansal kurum ile ortaklık imzalamasında, yöneticilerin ciddi bir payı var. Cory Johnson da 2018 yılının başlarında Ripple‘a katıldığında büyük sükse yapmış ve o tarihten beri Ripple bünyesinde ara vermeden çalışmıştı. CoinDesk kaynağının aktardığına göre Johnson artık Ripple bünyesinde baş piyasa stratejisti olarak çalışmıyor ve görevinden ayrıldı.

Ripple sözcüsü Tom Channick, konu hakkında yaptığı açıklamada Johnson’un ayrılığını doğruladı ve şunları ifade etti:

”Cory’nin Ripple’daki geçen senesi şirketi yatırımcılara, basına ve regülatörlere temsil etme konusunda oldukça başarılı geçti. Cory, Ripple firmasına içsel strateji ve genel olarak endüstri eğitimi konusunda yardım etti. Ancak piyasa şartlarındaki değişimleredn dolayı, baş piyasa stratejisti rolünü ortadan kaldırmaya karar verdik.”

Daha önce Bloomberg bünyesinde sekiz yıldan uzun süre çalışan Johnson, görünüşe göre işinden ayrılmamış ancak bunun yerine şirket tarafından çıkarılmış gibi duruyor. Johnson, Ripple tarafından verilen gelişmelerin birçoğunda yer almış ve bunların büyük bir kısmını bizzat kendisi aktarmıştı. Basın saatine göre Johnson konu hakkında bir açıklamada bulunmadı ve yeni şirketinin de hangisi olduğu bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment