Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood, Eski Amazon Yöneticisini Finans Direktörü Olarak Ekip Üyeleri Arasına Kattı

ABD menşeli bir trading uygulaması olan Robinhood, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada yeni CFO olarak (finans direktörü) Jason Warnick‘in ekibine katıldığını duyurdu. Jason Warnick önümüzdeki haftadan itibaren yeni pozisyonunda çalışmaya başlayacak.

Dünya devi Amazon‘da yirmi yıldır çalışan Warnick, inanılmaz tecrübelerden sonra Robinhood’a geçme kararı aldı. Amazon’un adının bile neredeyse duyulmadığı 1999 yılında, firma henüz basit bir kitap satış platformu iken, Warnick Kıdemli Yönetici olarak Amazon’un muhasebe bölümüne giriş yapmıştı. Önümüzdeki yirmi yıl boyunca firmadan ayrılmayan Warnick, şirketin kurumsal basamaklarını bir bir tırmandı ve İçsel Denetimden sorumlu başkan yardımcılığına ve daha sonra da Finansmandan sorumlu başkan yardımcılığına kadar yükseldi.

20 yıllık tecrübesi büyük ihtimalle Robinhood platformunda da büyük işler başarmasının önünü açacak unsurlardan birisi olacaktır. Salı günü Robinhood tarafından yapılan açıklamaya göre, Warnick firmanın finans, hazine ve muhasebe fonksiyonlarından sorumlu olacak.

Tecrübeli isim bunun yanı sıra firmanın işlerini de geliştirmeyi ve daha fazla eyalete yayılmayı devam ettirmekten sorumlu. Robinhood’un aktardığına göre Warnick direkt olarak firma eş CEO’su ve kurucu ortağı Vlad Tenev‘e bağlı çalışacak.

Robinhood ilk piyasaya çıktığı 2013 yılında patlama yapmış olsa da, daha sonra kripto para işlemlerini de platformuna eklemesi ile adeta ABD içerisinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi haline geldi. Uygulamanın öne çıkan ve en çok ilgi gören özelliği ise, yapılan işlemlerden işlem ücreti almıyor olması olarak ifade edilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment