Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Kripto Para Soruşturmasını Bitirdi: 3,9 Milyon Dolar Ödeyecek

Robinhood’un kripto para kolu, dört yılı kapsayan soruşturmanın ardından 3,9 milyon dolarlık uzlaşma sağladı.

Kaliforniya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Robinhood Crypto ile anlaşma sağlandı.

Soruşturma sonucunda Robinhood kullanıcıların 2018-2022 arasında platformdaki kripto paralarını çekemediği tespit edildi. Yatırımcılar, platformu kullanmayı bırakmak istemeleri halinde kripto paralarını Robinhood aracılığıyla satmak zorundaydı.

Bakanlık, “Robinhood, müşterilere en rekabetçi fiyatları sağlamak için birden fazla ticaret platformuna bağlanacağını söyleyerek onları yanılttı, ancak bu her zaman doğru değildi” dedi.

Kripto para politikasını değiştirecek

Anlaşmanın bir parçası olarak Robinhood, müşterilerinin kripto varlıklarını çekip kendi cüzdanlarına transfer edebilmelerini sağlamalı.

Ayrıca, kullanıcılarına platformun kripto paralarını saklayacağını ve bir kripto para varlığının ağ güvenliği hakkında endişeler yaratan bir olay durumunda ticaret platformlarıyla olan mutabakatı geciktirebileceğini açıkça belirtmek zorunda.

Robinhood’un genel danışmanı Lucas Moskowitz, şirketin bu konuyu geride bırakmaktan memnun olduğunu belirtti. Moskowitz, “Bu anlaşma, Başsavcı’nın geçmiş uygulamalara yönelik endişelerini tamamen gideriyor ve kriptoyu herkes için daha erişilebilir ve uygun hale getirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Resmi verilere göre Robinhood’un kripto işlemlerinden elde ettiği gelir, bir önceki yıla kıyasla yüzde 161 artıp ikinci çeyrekte 81 milyon dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!