Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’a Göre Yatırımcılar Bitcoin ETF Almak İçin Satış Yapıyor!

ABD merkezli kripto para ve hisse senedi alım-satım platformu Robinhood, spot Bitcoin ETF yatırımcıların %33’ünün portföylerini dengelemek amacıyla hisse sattığını açıkladı.

Bitcoin News’e göre Robinhood’un baş brokerage yetkilisi, spot Bitcoin ETF ticaretinin başlamasıyla birlikte yatırımcıların davranışlarını değerlendirdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 10 Ocak tarihinde 11 spot Bitcoin ETF’ine onay vermişti. Robinhood, bunları hızlıca listeleyeceğini belirtip daha sonra ilk işlem gününden alım-satıma açmıştı.

Robinhood yetkilisi, alıcıların 3’te1’inin portföylerini yeniden dengelemek amacıyla hisse senedi satışı yaptığını ve alım-satımların %20’sinin emeklilik hesaplarından gerçekleştiğini ifade etti.

Alıcıların 1/3’ü portföylerini yeniden dengelemek için hisse senedi sattı. Alım/satımların %20’si emeklilik hesaplarında gerçekleşti.

Yetkili ayrıca Grayscale’in spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülen GBTC satıcılarının da paralarını büyük oranda başka spot ETF’e geçirdiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!