Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romanya Tabanlı Blockchain Platformu AlphaBlock, Yeni Fonlama İle 15 Milyon Dolarlık Değere Ulaştı

Bir Romanya vatandaşı ile bir Hindistan vatandaşı tarafından kurulan blockchain startup firması AlphaBlock, Kanadalı bir yatırım fonundan 15 milyon dolarlık fonlama elde etti. Platform temel olarak yapay zeka ve blockchain teknolojisini kullanarak, emeklilik fonlarını yönetme konusunda karşılaşılan riskleri düşürmeyi amaçlamakta.

Toronto tabanlı Real Ventures Fund isimli platformun yaptığı yatırım resmi olarak açıklanmasa da, Kluj, Romanya tabanlı startup firmasının 15 milyon dolar değere ulaştığı bilinmekte. AlphaBlock CEO’su ve kurucusu Mukul Pal, Hindistan’da doğup Romanya’ya yerleşen bir girişimci. Pal’ın eşi Florina ise Kluj doğumlu ve startup firmasının teknik konularına liderlik ediyor.

Pal, ilk olarak Orpheus Capitals isimli firmasını kurduktan sonra, 2018 yılının Şubat ayında AlphaBlock firmasını kurmuş ve startup için Kluj içerisinde araştırma ve geliştirme departmanı bile hayata geçirmişti. Firma Romanya tabanlı olmasına rağmen temel olarak ABD, Avrupa ve Hindistan içerisinde hizmet vermekte. CEO, konu hakkında yaptığı açıklamada ilk başlarda ”Kluj bölgesinin adını bile telaffuz edemediğini”, ancak şu sıralar kurduğu blockchain startup firması ile çok büyük yerlere gelmenin eşiğinde olduğunu ifade etti.

Kripto paralar son dönemlerde sert bir ayı piyasası etkisinde olsa ve bunların değeri devamlı olarak düşüş yaşasa da, blockchain teknolojisi odaklı startup firmalarına yapılan girişimler ve yatırımlar hala devam etmekte. Birçok finansal uzmana göre blockchain teknolojisi önümüzdeki 2 ile 3 sene içerisinde trilyonlarca dolarlık bir endüstri haline gelebilir ve yapılan yatırımlar da bunları doğrulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment