Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Röportaj #3: Twitter’ın Kripto Para Fenomenlerinden Rookie, Koin Bülteni’ne Konuştu

Koin Bülteni ekibi olarak, Türk kripto para camiasının sevilen yüzleri, uzmanları ve fenomen isimleri ile buluşturduğumuz hafta sonu röportajları serimiz son sürat devam ediyor. İki hafta önce başlangıcını yaptığımız röportaj serimizin üçüncü serisinde bugün sizleri, Twitter dünyasının en çok sevilen simalarından birisi olan Rookie ile buluşturuyoruz. Rookie’nin Twitter hesabına, bu adresten ulaşabilirsiniz. Daha önce yaptığımız Selcoin ve Crypto Kemal röportajlarını okumadıysanız, aşağıda koyduğumuz linklerden, bu iki isim ile yaptığımız röportajları da görebilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli okumalar dileriz, bizi takipte kalın!

Koin Bülteni: Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Daha önce de geleneksel borsalarda işlem yapıyor muydunuz?

Rookie: Nazik davetiniz için ben teşekkür ederim. Ortaya koyduğunuz değerli ve başarılı çalışmalar için de ayrıca tebrik ederim. Bir çok geleneksel yatırım enstrümanında işlem yapmış olmakla beraber, gerçek anlamda deneyimimi kripto para borsaları üzerinde kazandığımı söylemeliyim. Ben bu durumun birçok avantajı olduğunu düşünüyorum. Klasik borsa tecrübesi yüksek olan kişilerin, kripto para borsalarının dinamiklerine uyum sağlamakta zorlandığını bizzat görüyorum. Ancak twitterda takip eden arkadaşların yakından tanıdığı Talattabi, Kıvanç Hoca ve Adem AYAN gibi arkadaşlarımızın kripto para piyasasına çok hızlı adapte olduğunu ve son derece başarılı çalışmalar yaptığını göz ardı etmemek gerekiyor.

KB: Bitcoin ve kripto paralara yatırım kararı almanızda etkili olan faktörler neler?

Rookie: Aslında bitcoinle tanışmam çok uzun zaman öncesine dayanıyor ancak bitcoin ve altcoinlere yatırım kararı almam oldukça zorlu bir süreçten sonra gerçekleşti. Temelinde yatan teknolojiyi araştırdıkça sadece yatırım anlamında değil, uygulamalarının insanlık adına önemli bir gelişim olduğunu anlamak da beni beni bu sektöre itti. Halen bu piyasaya yatırım yapmakta veya bu teknolojinin içerisinde kariyer yapmakta hatta kurumsal çatı altında bu teknolojiyi kullanmakta çekinceler mevcut. Ancak genç neslin çok daha bağımsız düşünebilme gücüyle bu durumdan süratle kurtulabileceğimizi düşünüyorum.

Geçtiğimiz 8-10 ay içerisinde dünyada ve ülkemizde Bitcoin ve altcoinlere karşı olumsuz bakış açısının nispeten kırılmış olması sevindirici. Zira benim yatırım kararı aldığım zaman bu piyasaya büyük şüphelerin olduğu, bilgi akışının yabancı kaynaklara dayandığı zamanlardı. http://Coinolog.com internet sitesinin kurulmasındaki amacımız da bu bilgi kaynaklarını Türkçe’ye çevirmek ve insanımızın kendi dilinde bilgiye ulaşmasını sağlamaktı. Sizler de bu amaca layıkıyla hizmet ediyorsunuz.

KB: Bitcoin için bize kısa, orta ve uzun vade ile gerek kullanım sıklığı gerekse de fiyatlama bakımından ön görülerinizi söyleyebilir misiniz?

Rookie:Uzun vadede Bitcoin’in teknolojik evrimleşmesine devam ederek çok fazla kullanıcıya ulaşmasını ve bununla beraber fiyatının paralel şekilde yükselmesini bekliyorum. Şu an için ise, dalgalı süreçten geçen Bitcoin’in önümüzdeki birkaç ay içerisinde 10 bin $ seviyesini geçerek yeniden medyanın ve yatırımcının ilgisini çekmesini bekliyorum. Orta vadede de yatırımcısına sabretmenin meyvelerini vereceğini düşünüyorum.

KB: XRP hakkında ne düşünüyorsunuz? Twitter’da sıkça gündeminizde. XRP fiyatları nasıl seyredecek?

Rookie: $XRP, blockchain dünyasının romantik ortamından uzaklaşarak reel dünyaya uyum sağlama anlamında ortaya konmuş önemli bir proje. $XRP ile ilgili ortaya konan tepkilerin haklılık payı olmasının yanında kullanımı açısından içerdiği kolaylıklar yadsınamaz. Yatırımcı açısından bakılırsa; fiyat aralıkları uzun dönem yatay seyir halinde olsa da fiyat döngüsü açısından dönemsel olarak benzer hareketleri yapıyor. Boğa ve ayı sezonunda dalgalı, ancak akümülasyon döneminde durgun hali olası para kayıplarını önlediği için ürünün cazibesini artırıyor.

KB: Türkiye’de Blockchain konusunda son dönemde bir çıkış var. Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?

Rookie: Dünya çapında ses getiren bir teknolojinin ülkemizde karşılık bulması çok değerli. Devletimizin en üst seviyesinde konuşulur hale gelmesi ve bu konuda çalışmaların başlanacağına dair yapılan söylemler ülkemiz adına gerçekten çok sevindirici. Çok eski dönemlerden beri bu coğrafyada teknolojik gelişmelerin ıskalanmasından sonra tabiri caizse bu treni kaçırmayacak oluşumuz beni çok heyecanlandırıyor. Kripto para piyasasını ponzi olarak değerlendirmeyi bir kenara bırakıp arkasındaki teknolojiyle hayata geçirilebilecek kolaylıklar ve ülke ekonomisine sağlayacağı avantajlar üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Türkiye gibi genç beyinlerin olduğu bir ülkede adaptasyon sürecinin de çok hızlı olacağını düşünüyorum.

KB: ICO’lar ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Radarınızda olan ICO’lar var mı?

Rookie: ICO incelemeleri ve yatırımları yapmış biri olarak, eskiye oranla daha fazla fikrin blockchain ortamına taşınıyor olmasını çok faydalı bulmakla beraber, birbirinin kopyası olan bir çok proje sebebiyle ciddi bir ICO enflasyonu olduğunu ve yanlış yürütülen ICO yönetim süreci yüzünden gerçek anlamda faydalı olabilecek projelerin yeterince ön plana çıkamadığını düşünüyorum. Yatırım için riskler içerse de doğru projelerin kazandırdığı miktarlar sayesinde hala cazibesini koruyor.

KB:Discord yayınlarınıza ilgi büyük. Bu serüven nasıl gidiyor, devamını görecek miyiz?

Rookie: Birçok twitter hesabı olan arkadaşımızın çok başarılı ve organize discord kanalları bulunmakta. Fırsat buldukça dinleyici olarak katılıp faydalanmaya çalışıyorum. Bunun dışında discord platformunu kendi adıma çok verimli kullanabildiğimi düşünmüyorum. Takip eden arkadaşlarımın sadece discord’da değil, tüm platformlarda teveccühü tabi ki çok mutluluk verici. Bu gösterilen teveccüh karşısında mahçup olmamak için yoğun çaba harcayarak eğitici içerikler hazırlamaya çalışıyorum. Umarım faydalı olabiliyorumdur.

KB: Herkesin gündeminde Bitcoin ETF’si var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Rookie: Bu konuda bilgi akışının doğru şekilde sağlanması diğer her konuda olduğu gibi çok önemli. Piyasada yatırım yapan birçok arkadaşın bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum. Bitcoin’in devletler ve kurumsal şirketler nezdinde kabul görmesi için atılması gereken en önemli adımlardan biri. ETF’nin kabul edilmesi bu piyasaya yatırım potansiyeli yüksek seviyede olan sermaye sahiplerini ciddi şekilde olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca teknolojik devrim olarak değerlendirdiğimiz Bitcoin’in günlük hayatta kullanımının önünü çok büyük oranda artıracaktır. ETF sadece yatırım açısından değil, günlük hayatımızın değişmesi, paraya bakış açısının değişmesi, geleneksel ekosistem anlayışının değişmesi açısından da önemli adımlardan biri olarak görmeliyiz. ETF kararının olumlu sonuçlanması durumunda bitcoin fiyatına yapacağı etkiden çok asıl bu saydığım makro etkileri beni daha çok heyecanlandırıyor.

KB: İzmir hayranı olduğunuzu biliyoruz. Buradan, İzmir’de ikamet eden ya da oraya gitmeyi düşünen okuyucularımıza ve takipçilerinize ne söylemek istersiniz?

Rookie:Dünyanın en güzel ülkesinin en güzel şehirlerinden birisinde yaşamak insanı tabi ki mutlu ediyor. Bir çok şehrimizi görme imkanı buldum ve hepsini çok sevdim. Bana göre İzmir’i daha yaşamaya değer kılan burada yaşayan insanların streslerinin ülke geneline göre daha az olması ve bunun etkilerini günlük hayatta pozitif şekilde görebilmeniz. Örneğin; sokağa çıktığınızda birbirini tanımayan insanların birbirine gülebilmesi ve selamlaşması, toplumsal nezaket anlayışının hakim olması, trafikte acelecilikten uzak, saygı çerçevesinde akışın sağlanması gibi. Buraya gelme düşüncesi olan arkadaşların İzmir’i ve İzmir insanını çok seveceğini düşünüyorum. Ayrıca çok istediğim şeylerden biri tüm arkadaşlarımla güzel Kordon’umuzda buluşup tanışabilmek, onlarla bilgi paylaşımında bulunabilmek. Umarım ilerleyen dönemlerde bunun için fırsatımız ve zamanımız olur.

KB: Son olarak, buradan Koin Bülteni okuyucularına neler söylemek istersiniz?

Rookie: Gün içerisinde haber takibi yapmak bu piyasanın olmazsa olmazlarından. Bilindiği gibi habere çok hızlı tepki veren bir piyasadayız. Koin Bülteni de oldukça hızlı şekilde haberi yakalayıp bizlere Türkçe olarak sunan bir site. Arkadaşlarımın internet sitenizi de, twitter adresinizi de mutlaka takip etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizlere de çok değerli çalışmalarınız için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment