Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini Yine Şaşırtmadı, Yine Bitcoin’i Eleştirdi

Dünyanın en ünlü ekonomistlerinden biri olan Nouriel Roubini, geçtiğimiz gün Bitcoin ile ilgili yine sert açıklamalarda bulundu.

Bobby Lee, Tone Vays ve Brock Pierce gibi isimlerle birlikte CC Forum 2019 etkinliğine katılan Roubini, etkinlik sırasında Bitcoin’in genel kullanım alanlarından bahsetti ve Bitcoin’in durumunu değerlendirdi.

Yine Eleştirdi

Pek çok kripto para takipçisinin Roubini’nin aşinalığı vardır. Çünkü kendisi şu ana dek Bitcoin ile ilgili oldukça sert açıklamalar yaptı.

Roubini bu geleneği geçtiğimiz gün katıldığı etkinlikte de bozmadı ve Bitcoin’i yine sert bir dille eleştirdi. Ancak Roubini bu sefer Bitcoin’in biraz da olsa kullanışlı olabileceğini itiraf etti ki bu, pek çok kişiyi şaşırttı. Kendisi etkinlik sırasında şu yorumu yaptı:

Bitcoin belki bir birikim aracı olarak kullanılabilir ama kesinlikle bir hesap birimi olamaz, kesinlikle bir ödeme aracı olamaz. Bu yılın başlarında değer kazanmış olsa da hala (20 bin dolara çıktıktan sonra) yüzde 60 oranında değer kaybetmiş durumda. Açıkçası Bitcoin’in geleceğini pek parlak görmüyorum.

Kripto paralara tamamen karşı olduğunu söyleyen Roubini, bu gibi “shitcoinleri” alacağına Amerikan Doları’nı tercih edeceğini vurguladı.

Günümüz finans sisteminin ciddi sorunları olduğunu kabul eden Roubini, bu sorunların çözümünün kripto para olmadığını düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment